JAB Správy

Toto sú laureáti Ceny mesta: Pocta pre exposlanca, školu a aj známu detskú lekárku zo Spišskej

Vedenie Spišskej každoročne udeľuje ocenenie jednotlivcovi, alebo kolektívu za dlhoročnú spoločensky významnú činnosť, ktorou sa výrazne zaslúžili o rozvoj a reprezentáciu mesta. Na poslednom zastupiteľstve poslanci rozhodli. Cenu mesta získali traja kandidáti.

Ilustračný obrázok k článku Toto sú laureáti Ceny mesta: Pocta pre exposlanca, školu a aj známu detskú lekárku zo Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Nedávno sme vám na našom portáli predstavili 11 kandidátov na cenu, ktorú udeľuje mesto Spišská Nová Ves každoročne. Na prvom tohtoročnom zastupiteľstve mestskí poslanci rozhodli, ktorým kandidátom bude toto ocenenie patriť.

Cenu mesta Spišská Nová Ves 2015 mesto udelí trom z nominovaných. A toto sú oni.

Prvou z ocenených je detskej lekárka Oľga Pirochová, ktorá pracuje v spišskonovoveskej nemocnici už 37 rokov a od roku 1990 pracuje ako neonatologička na jednotke intenzívnej starostlivosti novorodencov. Z prítomných šestnástich poslancov za jej ocenenie hlasovalo 12.

Druhým laureátom ceny mesta sa stal Miroslav Semeš. Svoju celoživotnú prácu venoval najmä rozvoju školstva, verejného života a rozvoju mesta Spišská Nová Ves. Pod jeho vedením je vysoko cenená činnosť detašovaného pracoviska Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce. Bývalému viceprimátorovi a exposlancovi mesta dali hlasy 15 poslanci.

Ocenenie neobišlo ani najstaršie gymnázium na východe a najstaršiu školu v našom meste Gymnázium na Školskej. Za 150 rokov pôsobenia opustili brány gymnázia tisícky absolventov. Sú medzi nimi významní vedci, športovci, umelci, diplomati, politici či pedagógovia. Svojimi výchovnovzdelá­vacími výsledkami si udržiava pozíciu lídra v regióne a zaradila sa medzi úspešné slovenské školy. Za ocenenie oranžového gymnázia bolo 13 poslancov.

Laureátom bude odovzdaná pamätná listina opatrená otlačkom mestskej pečate s podpisom primátora a finančná odmena vo výške 500 eur 15. apríla 2016 v koncertnej sále Reduty.

Môže vás zaujímať:

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM