JAB Rôzne Rôzne

Na sídlisku Západ vyrastie supermarket: VIZUALIZÁCIE, ako má vyzerať!

Obyvatelia sídliska Západ sa môžu tešiť na svoj prvý supermarket. Takto rozhodli poslanci mestského zastupiteľstva. Pozrite si vizualizácie.

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku Západ vyrastie supermarket: VIZUALIZÁCIE, ako má vyzerať!
Zdroj: Mesto SNV

O plánovanej výstavbe supermarketu na sídlisku Západ sme vás informovali nedávno, kedy zasadala výberová komisia a z dvoch ponúk vybrala jednu, ktorú odporučila poslancom.

Na dnešnom zastupiteľstve mestskí poslanci okrem iného predaj pozemkov spoločnosti Lidl Slovenská republika, v. o. s., na sídlisku Západ 1 odsúhlasili. Za bolo 13 poslancov, traja sa hlasovania zdržali.

Spoločnosť svoju žiadosť zdôvodnila s tým, že na predmetných pozemkoch plánuje vybudovať druhú obchodnú prevádzku v našom meste. Spýtali sme sa aj predsedu mestského výboru sídliska Západ, čo hovorí na tento zámer.

„Od kedy prišla správa, že sa plánuje moderné obchodné stredisko na sídlisku, počul som od mnohých občanov nadšené reakcie a dovolím si povedať, že drvivá väčšina privíta príchod investora, ktorý nie len vytvorí 20 nových pracovných miest a ponúkne občanom nákup a služby na vyššej úrovni, ale aj prispeje k rozvoju územia, či je to infraštruktúrne vylepšenie či nútené investície v prospech občanov,“ vyjadril sa Akram.

Ako hovorí, neverí, že by mal príchod investora negatívny dopad na malé obchody. „Po príchode Tesca, Kauflandu a Lidlu na sídlisko Mier, existujúce malé obchody sú stále v prevádzke,“ doplnil s tým, že poloha plánovaného supermarketu by nemala mať podľa jeho názoru značný dopad na dopravnú situáciu. „Takže za mestský výbor a za sídlisko podporujem tento zámer,“ uzavrel poslanec.

Môže vás zaujímať:

GALÉRIA: Vizualizácie plánovaného supermarketu na sídlisku Západ
5
Galéria
Zdroj: Mesto SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM