Rôzne

Kto získa Cenu mesta Spišská Nová Ves za rok 2015? Prinášame vám 11 kandidátov

Mesto Spišská Nová Ves v snahe oceniť aktivitu, pravidelnú činnosť, pomoc pri výstavbe zveľaďovaní a reprezentácie mesta udeľuje raz ročne Cenu mesta Spišská Nová Ves. Kto si z jedenástich kandidátov odnesie toto ocenenie sa dozvieme už čoskoro.

Ilustračný obrázok k článku Kto získa Cenu mesta Spišská Nová Ves za rok 2015? Prinášame vám 11 kandidátov
Zdroj: Dnes24.sk

Cena mesta Spišská Nová Ves je udeľovaná osobám, alebo kolektívom za vynikajúce tvorivé výkony a významné výsledky vedeckej, technickej, umeleckej, publicistickej a verejno – prospešnej činnosti. Za činnosť ktorou sa významným spôsobom ovplyvnil hospodársky a kultúrny rozvoj mesta, jeho propagácia doma i v zahraničí alebo za záchranu ľudských životov, majetku mesta jeho občanov.

Cenu kompetentní môžu udeliť jednotlivcovi za dlhoročnú spoločensky významnú činnosť, ktorou sa výrazne zaslúžil o rozvoj a reprezentáciu mesta alebo kolektívu, ktorý viac rokov svojou prácou a aktivitou prináša trvalé hodnoty. Laureátovi ocenenia je odovzdaná pamätná listina opatrená otlačkom mestskej pečate a podpisom primátora a finančná odmena vo výške 500 eur.

Toto je jedenásť kandidátov na udelenie Ceny mesta za rok 2015:

MUDr. Oľga Pirochová – detská lekárka má za sebou 37 ročnú prax v spišskonovoveskej nemocnici. Od roku 1990 pracuje ako neonatologička na jednotke intenzívnej starostlivosti novorodencov.

JUDr. Peter Oltznauer – Svojím prístupom a osobným postojom sa nemalou mierou pričinil o formovanie štátnej finančnej inštitúcie, pri formovaní, výchove a prístupe tejto inštitúcie k podnikateľskej verejnosti ako aj o reprezentáciu svojho rodného mesta.

Ing Ján Tulis – významný slovenský karsológ a speológ. Viac ako 50 rokov činný v Speleologickom klube Slovenský raj.

Mgr. et Mgr. art. Igor Grega – zakladateľ a dirigent speváckeho zboru Geológ (1988) miešaného speváckeho zboru Chorus Iglovia(2005), Juventus pedagogica pri SPgŠ , Cantus Villa Nova (2012).

PhDr Miroslav Semeš PhD – svoju celoživotnú prácu venoval najmä rozvoju školstva, verejného života a rozvoju mesta Spišská Nová Ves. Pod jeho vedením je vysoko cenená činnosť detašovaného pracoviska Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce.

Gymnázium Školská – za 150 rokov pôsobenia opustili brány gymnázia tisícky absolventov. Sú medzi nimi významní vedci , športovci, umelci, diplomati, politici či pedagógovia. Svojimi výchovnovzdelá­vacími výsledkami si udržiava pozíciu lídra v regióne a zaradila sa medzi úspešné slovenské školy.

ŠK Šimako Spišská Nová Ves – športový klub hokejových veteránov. Klub a jeho realizačný tím umožňuje bývalým aktívnym hráčom pokračovať vo svojej obľúbenej športovej činnosti, ktorej sa venujú v podstate celý život a naďalej úspešne reprezentujú naše mesto doma aj v zahraničí.

Ing. Vladimír Petrík – je navrhnutý na ocenenie za jeho obetavú prácu na poli športu a reprezentácie rodného mesta Spišská Nová Ves. Ako výkonný horolezec, reprezentant, nositeľ titulu majster športu úspešne reprezentoval naše mesto aj v zahraničí.

Ing. Karol Hric – v súčasnej dobe je predsedom Oblastného výboru klubu seniorov Horskej služby. Je viacnásobným účastníkom lyžiarskych pretekov Biela stopa a za činnosť v telesnej výchove mu bolo udelených niekoľko ocenení medzi nimi aj významný pracovník cestovného ruchu.

PaedDr. Anna Grecová – návrh na udelenia ocenenia je zdôvodnený jej obetavou prácou v oblasti školstva. Deťom sa venuje v oblasti biológie. Propaguje aktivity zveľaďuje prírodu mesta Spišská Nová Ves a Slovenského raja.

Pavol Riš „In memoriam“ – svojou prirodzenou autoritou, skúsenosťami a talentom, ale hlavne ľudským prístupom si získal rešpekt a dokázal podnietiť kolektív k dosahovaniu vynikajúcich pracovných výsledkov. Pracoval na oddelení výstavby a podieľal sa na výstavbe športovej haly, letného kúpaliska či zimného štadiónu v Spišskej Novej Vsi.

O tom kto toto ocenenie získa rozhodnú poslanci mestského zastupiteľstva na svojom najbližšom zasadnutí už tento štvrtok.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM