JAB Rôzne

Známy horolezec zo Spišskej účinkuje v divadelnej hre: O tejto novej skúsenosti prezradil Michal viac....

Milovník lezenia a rôznych výziev. Horolezca Michala Sabovčíka netreba zvlášť v Spišskej Novej Vsi predstavovať. Tentokrát sa ocitol na divadelných doskách.

Ilustračný obrázok k článku Známy horolezec zo Spišskej účinkuje v divadelnej hre: O tejto novej skúsenosti prezradil Michal viac....
Zdroj: Divadlo Kontra

Ak keď si poviete že herectvo a horolezectvo nemajú okrem rovnakého začiatočného písmena nič spoločné zdanie niekedy klame. Presvedčiť sa o tom môžete na vlastné oči v divadle Kontra, kde si hre s názvom Čínsky Maharadža zahral aj horolezec Michal Sabovčík.

Michalova premiéra

Svoje umenie a záľubu tak mohol ukázať aj na pomyselných divadelných doskách, keďže si zahral horolezca. Ako prezradil pre náš portál bola to jeho prvá skúsenosť s divadlom a oslovil ho horolezecký parťák Stano Filkor, ktorého žiadal herec Peter Čižmár o pomoc pri hľadaní horolezcov z okolia Spišskej. Zaujímalo nás aj či mal Michal v úlohe herca trému a ako zvládal svoje texty?

Čítajte tiež: Známy horolezec zo Spišskej Michal Sabovčík: Prvé horolezecké mačky skrýval pod posteľou

„Aj keď je v Kontre príjemná komorná atmosféra tak tréma trošku bola. Čo sa týka textov to bolo v pohode, keďže žiadne nemám. Všetko zvláda Peťo Čižmár,“ povedal Michal. Premiéra bola v máji a zatiaľ jeho účinkovanie ako hovorí prebieha v pohode. „Len raz sa stalo, že ma skritizovali diváci – horolezci za to, že sa mi pri lezení pošmykla noha,“ prezradil.

Hra nie len o horách

Hra Čínsky Maharadža opisuje prípravy na výstup bez istenia (free sólo) v ceste na 30 metrov vysokú skalnú platňu v Bolechovickej doline. Podľa slov Michala nie je to iba obyčajný príbeh o horách. Je to veľmi osobné a inšpirujúce rozprávanie o hľadaní vlastnej cesty, budovaní psychiky, o boji so strachom a vlastnými limitmi. Je to o človeku, ktorý, aby mohol dosiahnuť nemožné, musí ovládnuť svoj strach, umŕtviť myseľ a získať stav absolútnej harmónie ducha a tela.

Čítajte tiež: Obrovská výzva pre milovníkov adrenalínu: V Spišskej odštartujú extrémne preteky

Ak ste nestihli jej májovú premiéru či júnové reprízy nič nie je stratené. Najbližšie sa totižto bude hrať už o pár dní opäť. Vychutnať si ju môžete prísť 19 a 20 júla do divadla Kontra o 19.00 hod.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM