JAB Rôzne

Novovešťania, tieto témy by vám nemali ujsť: Top články týždňa v jednom balíku

Obzrite sa spolu s nami za končiacim sa týždňom. V jednom balíku vám prinášame päť článkov, ktoré počas neho oslovili našich čitateľov najviac.

Ilustračný obrázok k článku Novovešťania, tieto témy by vám nemali ujsť: Top články týždňa v jednom balíku
Zdroj: Dnes24.sk

Netradičná oblievačka na Hornáde

Otužilci zo Spišskej a okolia otužujú v Slovenskom raji pravidelne a nevynechali ani veľkonočné sviatky. Keďže Veľká noc sa spája aj s oblievaním a šibaním dievčat, postarali sa aj oni o parádnu veľkonočnú oblievačku.

Zachovanie tradícií v podaní súboristov

Vedrá s vodou, korbáč, harmonika a kroje boli klasickou výbavou chlapcov vo Veľkonočný pondelok. O zachovanie tradícií sa ešte aj dnes snaží folklórny súbor Čačina zo Spišskej Novej Vsi. Tí každý rok oblejú a vyšibú svoje kamarátky z celého okresu.

Biele prekvapenie

Hoci je jar v plnom prúde, apríl nezostal nič dlžný svojej povesti. Tesne po Veľkej noci čakalo na obyvateľov Spišskej Novej Vsi po zobudení biele prekvapenie.

Hromadná nehoda

Štvrtková hromadná nehoda na diaľnici v úseku medzi Popradom a obcou Spišský Štvrtok zablokovala cestu na celý deň. Poškodených bolo takmer 50 áut a na mieste zasahovali všetky záchranné zložky.

Moderná rozhľadňa

Len pár kilometrov od Spišskej sa môžeme tešiť na zaujímavú novinku. Pri Spišskom Hrhove vyrastie nová moderná rozhľadňa, z ktorej sa výhľadom budeme môcť potešiť už o niekoľko mesiacov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM