Aktualizované Krimi

ZÁBERY z miesta: Neďaleko Spišskej došlo k hromadnej nehode

Na diaľnici v úseku medzi Popradom a obcou Spišský Štvrtok v okrese Levoča sa dnes po 6.00 h ráno stala hromadná dopravná nehoda.

Ilustračný obrázok k článku ZÁBERY z miesta: Neďaleko Spišskej došlo k hromadnej nehode
9
Galéria
Zdroj: TASR/HaZZ

Ako počas mimoriadne zvolanej tlačovej konferencie na Okresnom úrade v Poprade informoval riaditeľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade Peter Benko, poškodených bolo okolo 50 áut. Počet sa podľa jeho slov ešte stále spresňuje. Hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Boris Chmel uviedol, že pri reťazovej havárii sa zranilo 24 osôb, z toho dve ťažko. Stav najvážnejšie zraneného muža v nemocnici v Spišskej Novej Vsi je stabilizovaný.

„Muž s najvážnejším zranením mal sériovú zlomeninu rebier, výbežkov stavcov a pohmoždenie pľúc. Je hospitalizovaný na jednotke intenzívnej starostlivosti,“ povedal hovorca Sveta zdravia Tomáš Kráľ, pod ktorú nemocnica patrí. V popradskej nemocnici ošetrili 13 ľudí, zranení boli prevezení aj do levočskej nemocnice. Jeden z nich s ľahkým poranením krku a hlavy bol hospitalizovaný.

FOTOGALÉRIA: Na diaľnici sa stala hromadná dopravná nehoda
9
Galéria
Foto: Martin Schwirian

„Diaľničný úsek je v oboch smeroch neprejazdný, doprava je odklonená na cestu 1. triedy I/18,“ uviedol operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.

Pri dopravnej nehode zasahovali dve desiatky hasičov z Levoče, Popradu, Mengusoviec, Prešova a Záchrannej brigády HaZZ v Žiline. „Hasiči v spolupráci s odťahovou službou pracujú na uvoľnení cestnej komunikácie,“ priblížila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.

Diaľnica je v tomto úseku uzatvorená aj pre nepriaznivé poveternostné podmienky a snehovú búrku. Benko uviedol, že viacero vodičov malo už na autách letné pneumatiky. K tomu, kto nehodu zavinil, sa podľa jeho slov ešte nedá vyjadriť. „Budeme zaisťovať viacero motorových vozidiel, aby sme sa dostali k príčinám,“ doplnil.

Na území troch okresov – Poprad, Levoča a Kežmarok, vyhlásila Správa a údržba ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad od 8.00 h prvý kalamitný stupeň. „Chcem vyzvať motoristickú verejnosť, aby zvážili cestu do okresu Poprad a v žiadnom prípade by nemali použiť vozidlo, ktoré má letné pneumatiky,“ uzavrel Benko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

ZÁBERY Z MIESTA: Pozrite si ďalšie fotky z hromadnej nehody
13
Galéria
Zdroj: TASR/HaZZ
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM