JAB Správy

Učitelia zo Spišskej pokračujú v štrajku: Kto zotrval a kto sa pridal? Aktuálne info z nášho mesta

Do ostrého štrajku učiteľov sa zapojili pedagógovia aj z nášho mesta. Minulý týždeň štrajkovali učitelia troch škôl a počty sa každý deň menili. Ako sú na tom jednotlivé školy teraz sme zisťovali priamo od riaditeľov škôl.

Ilustračný obrázok k článku Učitelia zo Spišskej pokračujú v štrajku: Kto zotrval a kto sa pridal? Aktuálne info z nášho mesta
Zdroj: Dnes24.sk

25.januára vstúpili do ostrého štrajku učitelia z celého Slovenska. Neobišlo to ani Spišskú Novú Ves a o situácii sme vás priebežne informovali. Do štrajku sa zapojili učitelia zo ZŠ Hutnícka, gymnázium na Školskej aj gymnázium na Javorovej ulici. Od dnešného dňa sa do štrajku pripojili aj učitelia zo ZŠ Komenského. Bližšie informácie nám poskytol riaditeľ školy Peter Kresťanko.

„Do štrajku sa zapojilo z našej školy 14 učiteľov. Vyučovanie na škole prebieha normálne podľa rozvrhu. Za štrajkujúcich učiteľov suplujú ich kolegovia,“ ozrejmil riaditeľ školy s tým, že podľa jeho informácií vo štvrtok nastúpia učitelia znovu do práce.

V štrajku zotrvali aj učitelia z ostatných škôl, no ich počty sa rapídne znížili. Podľa slov riaditeľky ZŠ – Hutníckej Aleny Ludányiovej, škola funguje v neobmedzenom režime od začiatku štrajku a k dnešnému dňu štrajkuje ešte 9 učiteľov. Aj na oranžovom gymnáziu prebieha vyučovanie už bez obmedzení, podľa rozvrhu a podľa slov riaditeľa gymnázia Jozefa Kačengu v štrajku zotrvali ešte dvaja pedagógovia.

Výrazný pokles štrajkujúcich zaznamenali aj na Javorke, tam štrajkujú ešte traja učitelia. „Škola funguje v plnej prevádzke bez akýchkoľvek obmedzení. Podľa mojich informácií, od stredy by mali byť práci už všetci učitelia,“ povedala riaditeľka gymnázia Mária Kaľavská.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM