JAB Správy

Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Spišskej Novej Vsi?

Niektorí pedagógovia základných a stredných škôl sa od pondelka 25. januára zapojili do štrajku učiteľov. Prečítajte si aktuálne informácie z novoveských škôl.

Ilustračný obrázok k článku Štrajk učiteľov, aktuálne INFO: Ako presne sa dotýka škôl v Spišskej Novej Vsi?
Zdroj: TASR

V pondelok 25. januára sa začal štrajk učiteľov. Dotkol sa aj Spišskonovoveských škôl. Ako konkrétne?

Do štrajku sa zapojili učitelia zo ZŠ Hutnícka. Podľa slov riaditeľky školy Aleny Ludányiovej sa do štrajku zapojili len niektorí učitelia a tak chod školy a ani vyučovanie to nijako neovplyvnilo. „ Za štrajkujúcich kolegov suplujú ich kolegovia,“ povedala riaditeľka s tým, že na škole normálne funguje jedáleň aj školský klub detí.

Gymázium na Školskej podľa informácie riaditeľa školy Jozefa Kačengu funguje v upravenom režime. „Je pripravený náhradný rozvrh s učiteľmi, ktorí sú k dispozícii. Takto upravený rozvrh bude prebiehať počas trvania štrajku. Akonáhle štrajk skončí, prejdeme na normálny režim podľa platného rozvrhu hodín, so všetkými vyučujúcimi,“ vysvetlil Kačenga. Ako doplnil školská jedáleň funguje bez obmedzení.

Väčšia časť pedagogického zboru sa dala na štrajk aj na Javorke. Gymnázium tak funguje v skrátenom režime. Žiaci sa učia do 11.30 hod. „Učia sa nižšie ročníky z osemročného gymnázia a učia sa aj maturujúce ročníky, ktoré majú naplánovanú generálnu skúšku písomnej maturity v anglickom jazyku. Ostatné ročníky majú udelené voľno,“ vysvetlila riaditeľka gymnázia Mária Kaľavská. Takýto plán je podľa jej slov na pondelok a utorok. „Vyučovanie v stredu závisí od toho čo mi oficiálne oznámi štrajkový výbor ,“ uzavrela.

Správu budeme aktualizovať.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM