JAB Rôzne

Prípravy osláv 150.výročia gymnázia v Spišskej vrcholia: Čo všetko nás čaká počas dvoch dní?

Najstaršie gymnázium na celom východnom Slovensku oslavuje tento rok svoje 150.výročie. Pri tejto príležitosti sa konali na oranžovom gymnáziu rôzne akcie už od začiatku školského roka. Všetko však vyvrcholí už o pár dní.

Ilustračný obrázok k článku Prípravy osláv 150.výročia gymnázia v Spišskej vrcholia: Čo všetko nás čaká počas dvoch dní?
Zdroj: Dnes24.sk

Novoveské gymnázium na Školskej, ktoré je najstaršie na celom východe, tento školský rok oslavuje krásne jubileum. Bude to presne 150 rokov, odkedy prví maturanti opustili jeho brány. Už od začiatku školského roka pri tejto príležitosti prebiehali rôzne besedy s úspešnými absolventmi gymnázia a jubilujúcu školu nevynechal pri svojej návšteve nášho mesta ani prezident Andrej Kiska.

Slávnostná akadémia

Celé oslavy vyvrcholia 11. marca v dopoludňajších hodinách v Spišskom divadle slávnostnou akadémiou na ktorú sú pozvaný hostia aj zo zahraničia. Ako nám priblížil riaditeľ gymnázia Jozef Kačenga slávnostná akadémia bude venovaná 150.výročiu gymnázia. „Na slávnostnej akadémii zaznejú príhovory a bude prebiehať aj krst druhej knihy o gymnáziu s názvom Nedávne a súčasné,“ prezradil Kačenga s tým, že knižku pokrstia bývalí riaditelia najstaršieho gymnázia.

Po slávnostnej akadémii bude podľa slov riaditeľa gymnázia nasledovať premiéra hry s názvom Novoveskí študenti, v ktorej pod taktovkou známeho herca spišského divadla a absolventa gymnázia Mikuláša Macalu si zahrá aj primátor nášho mesta Ján Volný, bývalí viceprimátor Miroslav Semeš, exposlanec národnej rady SR Vojtech Tkáč či samotný riaditeľ gymnázia.

Deň otvorených dverí

Zaujímavosťou tejto divadelnej hry je aj to, že sa hrala pri storočnici gymnázia a teraz v obnovenej forme si v nej opäť zahrajú tí, čo v nej účinkovali pred 50 rokmi spolu so súčasnými študentmi školy. Týmto však oslavy gymnázia nekončia a budú pokračovať aj na druhý deň 12.marca veľkým dňom otvorených dverí. „Tento deň je určený pre všetkých absolventov našej školy, ktorí sa chcú stretnúť a zaspomínať si, čím by som chcel ich aj touto cestou pozvať. A samozrejme aj pre tých, ktorí by na našej škole chceli študovať,“ povedal Jozef Kačenga.

Podľa jeho slov však oslavy 150.výročia ešte ani týmito dvomi dňami úplne nekončia. „Celé oslavy ukončíme až v júni tradičným turnajom absolventov vo futbale a street basketbale, ako aj krstom ďalšej zaujímavej knihy zo života našich študentov. Veľmi sa teším na celé oslavy, lebo tak ako je táto škola výnimočná verím, že aj oslavy budú určite výnimočné,“ uzavrel riaditeľ oranžového gymnázia.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM