JAB Rôzne

Momenty, keď na gymnázium v Spišskej vkročil prezident: Sledujte ZÁZNAM, aké privítanie mu študenti pripravili

Po slávnostnom prijatí na radnici mesta Spišská Nová Ves prezident Andrej Kiska zavítal aj do oranžového gymnázia. Na chodbách a v aule školy čakalo na neho stovky študentov. A čakalo ho naozaj akčné privítanie. Nechýbalo ani objatie či tľapnutia rukami.

Ilustračný obrázok k článku Momenty, keď na gymnázium v Spišskej vkročil prezident: Sledujte ZÁZNAM, aké privítanie mu študenti pripravili
Zdroj: Dnes24.sk

Po slávnostnom prijatí prezidenta Andreja Kisku v Spišskej Novej Vsi a krátkom pracovnom stretnutí s vedením mesta sa presunula hlava štátu na návštevu ku gymnazistom na Školskú. Zaplnené chodby gymnázia, uvítacia tabuľa či samotné uvítanie bolo milé a plné smiechu. Nechýbalo objatie a ani štýlové tľapnutie rúk .

Po zvítaní sa konala v aule školy beseda prezidenta s maturantmi o výbere vysokých škôl a o ich budúcnosti, ktorá sa niesla tiež vo veľmi dobrej nálade. Prezident apeloval na študentov nech sú na seba a vo výbere vysokej školy nároční a vybrali si ozaj kvalitné vzdelanie.

Odporučil im, aby vyskúšali štúdium v zahraničí a načerpali tam nové skúsenosti s tým, aby sa vrátili späť na Slovensko. „ Slovensko je maličká krajina, ktorá potrebuje mladých a šikovných ľudí. Ktovie možno sa medzi vami nachádza budúci prezident,“ povedal Kiska.

Nechýbali otázky typu, aká vysoká škola je najlepšia či prečo sa mladí ľudia nechcú vrátiť podľa neho zo zahraničia späť na Slovensko. Preberali sa aj vážne témy ako situácia v Sýrii, no študentov zaujímalo aj to ako vyzerá taký bežný prezidentov deň.

Po necelej hodinke sa prezident s maturantmi rozlúčil so slovami: „Budúcnosť Slovenska je aj vo vašich rukách. Snažme sa o to, aby sa zo Slovenska stala krajina, kde ľudia sa budú chcieť vrátiť a budú tu chcieť žiť. A ktorá bude domovom. Krajina, kde sme si ochotní odpúšťať a poprosiť o prepáčenie."

A ako to vyzeralo na škole, keď do nej vkročil prezident? Môžete si to pozrieť na vlastné oči na autentických záberoch priamo z miesta v našej videogalérii.

Môže vás zaujímať:

Beseda prezidenta s maturatmi na gymnáziu v Spišskej
7
Galéria
Privítanie prezidenta Andreja Kisku študentami oranžového gymnázia
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM