JAB Rôzne

Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na ZŠ Komenského!

Školu opúšťali ešte ako deviataci či ôsmaci, ktorí možno presne ani nevedeli, kam ich osud zaveje. Dnes ich mená pozná množstvo ľudí. Zisťovali sme, ktoré známe tváre drali lavice na základnej škole Komenského. Študovali tam napríklad umelci, športovci, ale aj exhovorca Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Kedysi drali školské lavice, dnes patria medzi zvučné mená: Takéto známe tváre študovali na ZŠ Komenského!
Zdroj: Dnes24.sk

Základná škola Komenského v Spišskej Novej Vsi je jednou z ôsmych základných škôl v našom meste. Škola má otvorených v každom ročníku niekoľko tried a ročne ju navštevujú stovky žiakov. Okrem toho na druhom stupni je v každom ročníku otvorená jedna trieda športovej prípravy, zameraná na ľadový hokej.

Hokejisti svetového formátu

Lavice tejto školy drali aj tváre, ktoré sú dnes známe a to nielen v Spišskej Novej Vsi a na Slovensku,ale dokonca i vo svete. Základná škola môže byť hrdá na mnohých svojich bývalých žiakov, ktorí jej robia dobré meno.

„Našu školu navštevovalo mnoho dnes už známych a úspešných ľudí, nedá sa ani spomenúť všetkých, pretože počas pôsobenia školy ich bolo skutočne veľa,“ povedal riaditeľ školy Peter Kresťanko. Prezradil nám však aspoň niekoľko zvučných mien, ktoré študovali práve u nich.

Keďže ide o školu, kde sú triedy s hokejovým zameraním, v školských laviciach sedelo naozaj niekoľko zvučných mien, ktoré poznajú aj vo svete. Stačí len spomenúť mená, ako Michal Sersen, Július Hudáček,Libor Hudáček, Martin Bakoš, Adam Jánošík, Pavol Skalický, Vladimír Klinga, Stanislav Jasečko či súčasný riaditeľ HK Spišská Nová Ves Ľubomír Vaic.

Známi absolventi

Okrem hokejistov škola vychovala aj známe hokejistky a reprezentantky Slovenska Lenku Srokovú, Viktóriu Maskaľovú, Ivetu Klimašovú či Petru Pravlíkovú, ktorá sa zúčastnila zimných olympijských hier 2010 vo Vancouveri.

No nie iba úspešní športovci navštevovali túto základnú školu. Lavice na Komenského dral aj človek veľmi dobre známy z politiky a zároveň aj ako exhovorca nášho hlavného mesta – Ľubomír Andrassy. Práve túto spišskonovoveskú školu navštevoval aj niekoľkonásobný majster sveta v psích záprahoch Pavol Mlynár, slovenský šortrekár a olympionik Matúš Užák, tréner reprezentácie vo freestylovom lyžovaní Tomáš Murgáč či reprezentačný tréner brankárov Slovenska Ján Cpin.

Ako nám prezradil riaditeľ školy, niekoľko rokov si v laviciach odsedel aj známy herec Spišského divadla Mikuláš Macala, špičkový parašutista Peter Slivovský, spisovateľ, novinár a v súčasnosti PR mesta Spišská Nová Ves Tomáš Repčiak a aj už žiaľ nebohý náčelník Horskej služby Dušan Leskoviansky.

Môže vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM