Rôzne

Zmena týkajúca sa vodičov v Spišskej: Za parkovanie v areáli nemocnice si po novom zaplatíme!

Už od stredy si za zaparkovanie auta v areáli nemocnice v Spišskej Novej Vsi zaplatíme. Koľko nás bude stáť parkovanie a kto nemusí platiť?

Ilustračný obrázok k článku Zmena týkajúca sa vodičov v Spišskej: Za parkovanie v areáli nemocnice si po novom zaplatíme!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval hovorca siete nemocníc Svet zdravia Tomáš Kráľ nemocnica v Spišskej Novej Vsi od stredy 2015 zavádza dôležité zmeny v organizácii parkovania vo svojom areáli.

Spoplatnenie parkovacích miest

Podľa slov hovorcu, hlavným cieľom je riešiť dlhodobý problém s kapacitou parkoviska a tiež s bezpečným prístupom sanitných vozidiel do nemocnice. Hlavnou zmenou je spustenie automatického parkovacieho systému, ktorý súčasne zavádza spoplatnenie parkovacích miest pre návštevníkov nemocnice a polikliniky.

„Zamestnanci nemocnice majú vyhradené samostatné parkovacie plochy. Nemocnica plánuje investovať do postupnej modernizácie súčasného parkoviska, aby jeho stav spĺňal základné kritéria komfortu a bezpečnosti za každého počasia,“ ozrejmil hovorca.

Ako doplnil regulované parkovanie sa postupne stáva štandardom vo všetkých nemocniciach Sveta zdravia. Funkčné je vo Vranove na Topľou, v Humennom, Rožňave a vo Svidníku. Automatický parkovací systém funguje aj v ďalších okolitých nemocniciach na Spiši.

Platný cenník parkovania v areáli nemocnice v Spišskej

Základná sadzba parkovného je 0,50 EUR s DPH/hod. Prvých 15 minút bezplatne. Návštevníci s preukazom ZŤP a darcovia krvi v deň darovania majú parkovanie v čase od 7.00 do 15.30 hod. bezplatne. „Parkovací lístok im v takýchto prípadoch bonifikuje pracovník v pokladnici v nemocničnom vestibule,“ vysvetlil Kráľ.

Parkovací systém bude v prevádzke 24 hodín denne vrátane víkendov. Platobný terminál pre parkovisko sa nachádza pred chirurgickou ambulanciou pri vstupe do átria nemocnice. Pri strate lístka hrozí sankcia 10 eur za lístok. V prípade akýchkoľvek informácií sa treba podľa slov hovorcu obrátiť na pracovníka vrátnice.

Čítajte tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM