JAB Rôzne

V júni sa je na čo tešiť: TOP päťnásť akcií, ktoré nás čakajú v Spišskej a okolí

Je tu už jún. A je sa na čo tešiť. V Spišskej Novej Vsi a okolí sú v pláne rôzne lákavé podujatia. Týchto 15 radíme medzi najzaujímavejšie.

Ilustračný obrázok k článku V júni sa je na čo tešiť: TOP päťnásť akcií, ktoré nás čakajú v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

DNI HUMORU NA SPIŠI

2 – 3. júna 2017, Radničné námestie

Prvý júnový víkend sa bude niesť v našom meste v znamení humoru. Už v piatok 2. júna odštartuje tret ročník Dní humoru a pre domácich i návštevníkov je pripravený bohatý kultúrny program nielen v centre mesta. V piatok si prídu na svoje aj najmenší. Tešiť sa môžu na pravidelnú akciu Mesto plné detí.

PRÍRODNÉ DOBRODRUŽSTVO

3. júna. 2017 od 9:00, prírodná lokalita Ďurkovec Čingov

Medzinárodný deň detí môžu vaše ratolesti osláviť spolu s vami v prekrásnej prírode v prostredí Slovenského raja. Čaká na vás pozorovanie a spoznávanie vtáctva či poznávanie a odchyt denných motýľov. Deti sa môžu vyšantiť na nafukovacom hrade, pripravené budú aj rôzne skautské hry či občerstvenie.

FOLKLÓRNE SLÁVNOSTI A JARMOK

4. júna 2017 od 14:00, Areál TJ Slovan Smižany

Už po 26-krát sa budú konať v susedných Smižanoch folklórne slávnosti. Počas nich sa môžu návštevníci tešiť aj na tradičný jarmok ľudových remesiel. Pripravený je galaprogram s rôznymi sprievodnými akciami.

DEŇ DETÍ V KRÁĽOVSKOM MESTE

4. júna.2017 od 14:00, námestie Levoča

Oslavy sviatku všetkých detí si môžete užiť aj v neďalekej Levoči. Tam sa bude deň detí niesť v rozprávkovom duchu. Na deti čaká rytierske mestečko, skautský tábor, mini zoo aj množstvo atrakcií a občerstvenie. Svoje umenie predvedú aj sokoliari, šermiari a nebude chýbať ani rozprávka.

BASKET MUSIC FEST

4.júna.2017 od 9:00, športová hala

Prvá júnová nedeľa bude patriť tradičnému festivalu v našom meste. Športovo-hudobný festival s benefičným charakterom začína už ráno od deviatej hodiny a nebude chýbať tak ako každý rok ani streetball turnaj či veľa zaujímavých hudobných interpretov.

VÍKEND OTVORENÝCH PARKOV A ZÁHRAD

5. – 11. júna.2017 , mesto SNV a okolie

Druhý júnový víkend bude tradične patriť parkom a záhradám i mnohým iným zaujímavým hodnotným lokalitám. Do 9. ročníka podujatia Víkend otvorených parkov a záhrad sa zapojila po druhýkrát aj Spišská Nová Ves. Zaujímavé miesta v našom meste a blízkom okolí však môžete spoznávať už od 5. júna.

LÁS-KA-NIE 2

7. júna. 2017 o 19:30, DK Mier

Začiatkom mesiaca si na svoje prídu aj milovníci Radošinského naivného divadla. Vynovená a upravená tragifraška Stanislava Štepku, vtipná a veľmi zaujímavá, s novými autorskými scénami, s dobrou hudbou a piesňami osloví nejedného diváka.

DEŇ DETÍ

10. júna. 2017 od 10:00, Košiarny briežok

Príjemne stráviť sobotu môžete aj v prekrásnej prírode Slovenského raja. Na Košiarnom briežku sa bude oslavovať sviatok detí o čosi neskôr. Pripravený je bohatý program pre deti, lezecká stena a rôzne športové a adrenalínové atrakcie. Nebude chýbať ani občerstvenie.

ŠMOLKO PÁRTY

10. júna. 2017 od 13.00, futbalové ihrisko v Novoveskej Hute

Aj počas druhého júnového víkendu sa potešia i tí najmenší. V Novoveskej Hute sa budú môcť stretnúť s modrými kamošmi. Šmolkovia to s deťmi roztočia na párty. Deň plný zábavy je určený aj pre deti zo zariadenia núdzového bývania v Spišskej Novej Vsi.

SIMA BAND

14. júna. 2017 o 18:00, DK Mier

V polovičke mesiaca opäť zavíta do nášho mesta populárna speváčka Sima Martausová. Jej koncert si môžete vychutnať v Dome kultúry – Mier.

MISS SPIŠA

16.júna. 2017 o 19:00, Spišské divadlo

Deväť krásnych dievčat, exkluzívna porota aj hudobný hosť. Toto a ešte viac je prichystané na večer, kedy spoznáme novú Miss Spiša 2017. Slávnostným večerom bude sprevádzať už tradične zabávač a moderátor Michal Hudák.

SPIŠSKÉ HANDMADE TRHY

18.júna.2017 od 10:00, Hotel Čingov

Zaujímavá akcia uprostred krásnej prírody. Spišské Handmade trhy sa tešia čoraz väčšej obľube a preto sa organizátori rozhodli pre ich už štvrté pokračovanie. Tentokrát sa okrem milovníkov ručne vyrábaných predmetov potešia aj ostatní, pre ktorých sú pripravené aj rôzne sprievodné akcie.

UMENIE V POHYBE

18.júna.2017 o 17:00 a 19:00, DK Mier

Pravidelne akcia pre všetkých milovníkov tanca. Tanečná skupina zo Spišskej Novej Vsi pripravila už ich desiate večerné vystúpenie. Tentokrát s názvom Umenie v pohybe. Predstavenie si môžete vychutnať o piatej popoludní, alebo večer o siedmej.

VÍLA ELLA

24. júna. 2017 o 16:00, DK Mier

Koncom mesiaca zavíta do nášho mesta Víla Ella, ktorá prichádza z rozprávkovej ríše snov meno Papillónia .V pútavom programe plnom chytľavých melodických pesničiek o zvieratkách si môžu deti zaspievať a zatancovať spolu s vílou a hravou formou sa naučiť aj všeličo nové.

SPIŠSKÉ FOLKLÓRNE SLÁVNOSTI

24. – 25. júna. 2017, Spišský salaš

Posledný júnový víkend bude patriť tradičnému folklórnemu festivalu. Už 45. ročník Spišských folklórnych slávností sa bude konať krásnom prírodnom prostredí Spišského salaša pod Spišským hradom. Okrem súborov z celého Slovenska priestory salaša bude dotvárať výstava historických fotografií a fotografie súťaže Fajna Folklórna Fotka, do ktorej sa môžu návštevníci zapojiť. Nebude chýbať ani jarmok remesiel na ktorom remeselnícki majstri predstavia remeslá z nášho územia.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM