Správy

Spišská sa čoraz viac stretáva s popíjaním na verejných priestranstvách: Pre toto sa rozhodlo mesto!

Problémy s používaním alkoholických nápojov na verejných priestranstvách pozná nejedno mesto. Výnimkou nie je ani Spišská Nová Ves.

Ilustračný obrázok k článku Spišská sa čoraz viac stretáva s popíjaním na verejných priestranstvách: Pre toto sa rozhodlo mesto!
Zdroj: TASR

Problémy s konzumovaním alkolických nápojov na verejných priestranstvách riešila v poslednom období mestská polícia čoraz častejšie. Z tohto dôvodu mestskí poslanci na poslednom riadnom zasadnutí mestského zastupiteľstva okrem iného schválili aj všeobecné záväzné nariadenie o zákaze podávania a požívania alkoholických nápojov na území mesta Spišská Nová Ves.

Prijaté VZN umožní postihovať nekontrolovateľnú a doteraz nepostihnuteľnú konzumáciu alkoholických nápojov v niektorých častiach mesta, nakoľko táto úprava doteraz v meste absentovala.

„ Konzumovania alkoholických nápojov na verejných priestranstvách, má vážny negatívny dopad na verejný poriadok, čistotu a bezpečnosť v meste a zároveň neprispieva k dobrému dojmu o meste,“ píše sa na stránkach mestského informátora.

Podľa slov náčelníka mestskej polície Michala Komaru, pokiaľ dôjde k porušenie zákazu mestská polícia môže uložiť pokutu v blokovom konaní do výšky 33 eur. Ak pôjde o maloletú osobou, pokutu do výšky 33 eur je možné uložiť jej zákonnému zástupcovi.

Za porušenie zákazu mladistvou osobou do 18 rokov uloží obec pokarhanie a v odôvodnených prípadoch aj zákaz navštevovať verejne prístupné miesta a miestnosti, v ktorých sa podávajú alkoholické nápoje,“ doplnil náčelník.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM