JAB Samospráva

Dobré správy pre majiteľov štvornohých miláčikov v Spišskej: Z tohto sa budete určite tešiť!

Dobré správy pre majiteľov štvornohých miláčikov v Spišskej Novej Vsi. Toto vás určite poteší. K akej zmene došlo od Nového roka v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Dobré správy pre majiteľov štvornohých miláčikov v Spišskej: Z tohto sa budete určite tešiť!
Zdroj: Dnes24.sk

Majitelia psov v Spišskej Novej Vsi platili za svojho štvornohého miláčika doteraz nemalú daň. Od Nového roka však prichádza zmena. Tí, čo psov chovajú v bytových domoch, zaplatia menej.

Spory medzi takzvanými psíčkarmi a nepsíčkarmi sa snažili vyriešiť ich zástupcovia spolu s vedením mesta už minulý rok. Požiadavky obidvoch strán boli jasné. Jednou z troch požiadaviek majiteľov psov bolo zníženie dane za psa chovaného v bytoch, keďže Spišská Nová Ves mala jednu z najvyšších daní.

Od Nového roka tak prišlo k zmene. Na poslednom zasadnutí mestského zastupiteľstva poslanci schválili, že daň za psa chovaného v bytových domoch sa oproti pôvodným 70 eurám zníži na 50 eur za kalendárny rok. „Verím, že ľudia zareagujú pozitívne a majitelia týchto psov sa budú správať zodpovednejšie,“ vyjadril sa počas zastupiteľstva primátor mesta Ján Volný.

Ako primátor mesta doplnil, je pripravený ešte ďalší návrh, ktorý sa však nepodarilo do konania zastupiteľstva legislatívne dotiahnuť, ale bude predložený na niektorom z ďalších zasadnutí. „Konkrétne sa bude týkať oslobodenia od dane za psa pre daňovníka, ktorý si psa osvojí z odchytového zariadenia,“ uviedol Volný.

Spomínané zníženie dane za psa sa týka približne 470 daňovníkov, čo bude znamenať pre mesto nižší výber dane o približne 7 500 €.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM