Kultúra

Oddýchnite si počas chvíľ voľna: Tipy na sobotu a nedeľu pre Novovešťanov

Je tu víkend a to je ten správny čas na oddych. Pomôcť vám môže aj náš prehľad pre Novovešťanov so sobotnými a nedeľnými tipmi na zaujímavé akcie.

Ilustračný obrázok k článku Oddýchnite si počas chvíľ voľna: Tipy na sobotu a nedeľu pre Novovešťanov
Zdroj: Dnes24.sk

INSOMNIA

10. septembra 2016 od 19.00, kino Mier

Nočné filmové premietanie o udalostiach, ktoré by sa nemali opakovať. Účastníci tejto akcie si môžu počas neskorého večera pozrieť tri filmy, z ktorých každý je pripomienkou nacizmu a druhej svetovej vojny. Krátky psychologický komentár po filme vysvetlí prečo k zobrazovaným udalostiam došlo. Pre návštevníkov bude pripravený aj silný povzbudzujúci čaj.

TANEČNÁ ŠKOLA NA SPIŠI

10. septembra 2016 o 19.30, Spoločenská sála KD Smižany

Všetci milovníci folklóru a ľudového tanca si prídu na svoje v sobotu večer v Smižanoch. Taneční lektori vás naučia rôzne ľudové tance nielen z nášho regiónu. Do tanca bude hrať Ľudová hudba Šimona Hanzelyho.

MACBETH

10. septembra 2016 o 19.00, Divadlo Kontra

Nebojme sa Shakespeara je nový projekt divadla Kontra venovaný 400-ročnici od smrti najväčšieho génia – dramatika všetkých čias. Na jeho počesť si môžete v sobotu večer vychutnať jedno z jeho diel. Vstup na hru – Hamlet v podaní hercov Petra Čižmára a Andreja Palka je voľný.

DEŇ OTVORENÝCH DVERÍ

11. septembra 2016 od 09.00, budova Matice Slovenskej

V nedeľu počas takmer celého dňa môžete nazrieť do zákulisia Bábkového divadla spod Spišského hradu. Pred oficiálnym otvorením novej divadelnej sezóny otvára svoje brány všetkým zvedavým deťom aj dospelým. Zoznámiť sa môžete s bábkami a s novinkami, ktoré sa chystajú v novej divadelnej sezóne.

DOŽINKOVÁ SLÁVNOSŤ

11. septembra 2016 o 14.00, Zázemie

V nedeľu sa môžeme tešiť aj na Dožinky v jemne netradičnej podobe. Na zázračne zelenom mieste (Vyšná Hať – Fľúder) na vás čaká vystúpenie rôznych umelcov, dožinková hostina remeselníci, ktorý ukážu niečo zo svojho umenia. Nebude chýbať ani výstavu tradičného odevu či tak trošku netradičný vegetariánsky gu­láš.

LITERASA

11. septembra 2016 o 18.00, kaviareň eLAra

V nedeľu podvečer si prídu na svoje milovníci poézie a hudby. Druhý z večerou takzvanej Literasy môžete stráviť aj na literárno-hudobnej terase v kaviarni eLAra. Predstavia sa vám: Dalimír Stano – poézia, Slavo Rakyta & Michaela Regecová – hudba.

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM