Rôzne

Milovníci folklóru si prídu na svoje: V Smižanoch sa môžete naučiť tradičné tance

Dobrá správa pre priaznivcov ľudového tanca. V Smižanoch sa budete môcť naučiť tradičné tance nielen z nášho regiónu.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci folklóru si prídu na svoje: V Smižanoch sa môžete naučiť tradičné tance
Zdroj: internet

V Kultúrnom dome v Smižanoch sa uskutoční 10. septembra prvá tanečná škola. Podľa Petra Horvátha z oddelenia animácie kultúry Spišského osvetového strediska v Spišskej Novej Vsi bude zameraná na ľudové tance.

„V tanečnej škole sa budú vyučovať tance do šaflika z Bystrian, krucena i čardáš z Raslavíc. Lektorom bude Marek Sabol s partnerkou. Do tanca bude hrať Ľudová hudba Šimona Hanzelyho," informoval Horváth. Organizátorom podujatia je Spišské osvetové stredisko.

Čítajte tiež: V Spišskej môžete zažiť dožinkovú slávnosť: Aké lákadlá čakajú na ľudí?

Školu tanca môžu podľa Horvátha absolvovať nielen mladí, ale aj skôr narodení ľudia, ktorým nechýba chuť a elán naučiť sa rôzne ľudové tance. „Muži si musia doniesť nohavice s tričkom alebo košeľou, ženy sukne s tričkom alebo gymnastickým dresom, obuv na prezutie, najlepšie poltopánky alebo tanečnú obuv," uviedol Horváth.

V priestoroch kultúrneho domu si budú môcť návštevníci podľa jeho slov pozrieť aj výstavu Fajna folklórna fotka z roku 2015. Fotografie vznikli počas Spišských folklórnych slávností a zachytávajú tradície a atmosféru festivalu.

foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM