JAB Kultúra

Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Spišskej a okolí

Je za nami už polovica prázdnin. No aj v auguste si môžete oddýchnuť na rôznych podujatiach v Spišskej a okolí. Ktoré sme zaradili do rebríčka top 5?

Ilustračný obrázok k článku Na čo sa môžete tešiť v auguste? TOP 5 podujatí v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

BAŽANT KINEMATOGRAF

3. až 6. augusta 2016 o 21:15, Radničné námestie

Hneď na začiatku mesiaca zavíta do nášho mesta Bažant Kinematograf. Počas štyroch večerov si budete môcť pred Redutou vychutnať drámu aj komédiu. Premietať sa bude vždy o 21:15 a tešiť sa môžete na tituly ako sú Eva Nová, Pelíšky, Kobry a užovky či komédia s detektívnou zápletkou Wilsonov.

MY SME VÝCHOD

13.augusta 2016 od 14:00, Radničné námestie

Program východniarov určených východniarom. Aj tento rok si môžeme v Spišskej vychutnať akciu My sme východ. Tešiť sa môžeme na vystúpenie skupiny Drišľak, Heľenine oči či Katku Knechnovú. O zábavu a sprievodné slovo sa postarajú aj srdcom východniari Milan „Junior“ Zimnýkoval a Marián Čekovský.

TAJOMNÁ LEVOČA

19. a 20. augusta 2016, námestie v Levoči

Tradičné podujatie spolu s Karpatským remeselným trhom si môžete v auguste vychutnať aj na skok od Spišskej. 16. ročník Medzinárodného kultúrneho festivalu Dni Majstra Pavla vyvrcholia v druhej polovici augusta. Podujatie s názvom Tajomná Levoča si získala obľubu aj u širokého okolia. Aj tento rok nás čaká bohatý kultúrny program.

HARHOVSKE ČUDA A ZABAVISKA

19. a 20. augusta 2016, Spišský Hrhov

Pravidelný a vskutku zaujímavý festival si môžete v auguste vychutnať aj v Spišskom Hrhove. Na 14. ročníku tohto podujatia sa pokúsia opäť Hrhovčania o zápis do knihy rekordov svojimi výrobkami. Tentokrát pôjde o mega panvicu a mega varechu. Nebudú chýbať ani rôzne originálne súťaže či už tradičný dožinkový sprievod. Dvojdňový festival spestrí známa kapela Desmod a speváčka Jana Kirschner.

DNI MESTA SPIŠSKÁ NOVÁ VES

26. a 28.augusta 2016, Radničné námestie

Koniec letných prázdnin bude patriť už tradične Dňom mesta spojených s 21. ročníkom trhu ľudových remesiel. Počas troch dní si prídu na svoje všetky vekové kategórie. Dni mesta spestria veterány, nebudú chýbať ani hudobní hostia či zaujímavé atrakcie ako živé sochy či postavy s obrími rukami. Podujatie ukončia jazdecké preteky o pohár primátora v jazdeckom areáli vo Ferčekovciach.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM