Kultúra

V Spišskej sa môžeme tešiť na putovný kinematograf: 4 filmy, ktoré u nás premietne

Pre milovníkov dobrých filmov máme super správu. Do Spišskej opäť zavíta Bažant kinematograf. Aké snímky premietne?

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej sa môžeme tešiť na putovný kinematograf: 4 filmy, ktoré u nás premietne
Zdroj: Dnes24.sk

K teplým letným večerom neodmysliteľne patrí aj dobrý film. O to lepšie, keď je zadarmo. Aj tento rok si budete môcť vychutnať niekoľko zaujímavých titulov priamo pred Redutou.

Okrem letného kina k nám zavíta aj tento rok Bažant kinematograf. Stane sa tak v dňoch od 3. do 6. augusta. Ľudia sa môžu tešiť dokopy na štyri filmy. Premietanie začne vždy o 21:15 na Radničnom námestí.

3. 8 Kobry a užovky

Užovka (Matěj Hádek) je stratený vo svojom vlastnom živote. Napriek tomu, že má už skoro štyridsať, nemá babu ani prácu, pričom cíti, že má poslednú šancu niečo sám so sebou urobiť. Najbližšiu príležitosť rozhodne nehodlá premárniť. Jeho brat Kobra (Kryštof Hádek) je magor, nezodpovedné dieťa a feťák. Býva s večne opitou matkou (Jana Šulcová), vykráda chatky a zo všetkého najradšej stavia vzdušné zámky. Vo chvíli, keď to vyzerá tak, že Užovka by konečne mohol byť šťastný, na scéne sa objaví Kobra. Užovka sa mu rozhodne dať poriadnu lekciu, ale situácia sa žiaľ vymkne spod kontroly

4. 8. Pelíšky

Pelíšky je česká komédia režiséra Jana Hřebejka z roku 1999. Film rozprávaný očami dospievajúceho mládenca (Michael Beran) sa odohráva na konci 60. rokov 20. storočia. Otec chlapca (Miroslav Donutil) je vojak, komunista a príliš svojmu synovi nerozumie. Sused (Jiří Kodet) je bývalý vojak, neznáša komunistov a svojej dcére taktiež nerozumie. Nová generácia má iné ideály než bývala generácia. Film získal celkom tri ocenenia: Českého leva za najlepší hlavný mužský herecký výkon Jiřího Kodeta, za najlepší plagát a divácky najúspešnejší český film.

5. 8. Eva Nová

Príbeh ženy, ktorá bojuje o svojho syna. Pred rokmi ho opustila kvôli kariére a dnes vychádza z protialkoholickej liečebne rozhodnutá napraviť niečo, na čo celé roky nemala odvahu. Eva Nová (62) kedysi patrila medzi známe herečky socialistickej kinematografie. Film Eva Nová v hlavnej úlohe s Emíliou Vášáryovou je príbehom ženy, ktorá by urobila čokoľvek, aby znovu získala priazeň človeka, ktorého v živote ranila najviac .

6. 8. Wilsonov

Paródia, ktorá nadväzuje na úspešné československé komédie 70-tych rokov. Príbeh filmu sa odohráva v roku 1919 v jednom zapadnutom meste kdesi v strednej Európe, ktoré sa až príliš podobá na starú Bratislavu, začína primátor Dangl snívať svoj veľký sen. Plánuje pripojiť svoje mesto k Spojeným štátom americkým a premenovať ho na Wilsonov. Všetko ide ako po masle, až na jeden nepríjemný problém! V starej židovskej štvrti vyčíňa tajomný vrah. Miestny policajný zbor je v koncoch, a preto prichádza špeciálna posila spoza oceánu. Príslušník americkej FBI Aaron Food (Jiří Macháček), špecialista na drogy, mafie, komunistov, socialistov a inú zberbu, vyriešil už 513 vrážd a teraz pomôže aj Wilsonovu. Za svojho pomocníka si vyberie mladého policajného čakateľa Eisnera (Vojtěch Dyk). Strhujúca honba po šialenom vrahovi sa môže začať.

foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM