Správy

Mal to byť najväčší mäsokombinát na Spiši, ale... Nedostavaná budova v Spišskej už straší takmer 30 rokov!

Betónový strašiak na okraji mesta stojí už celé roky. Rozostavaná budova sa nikdy nezmenila na plánovaný mäsokombinát. Súčasný majiteľ mal však v pláne vybudovať na jeho mieste nové ekosídlisko.

Ilustračný obrázok k článku Mal to byť najväčší mäsokombinát na Spiši, ale... Nedostavaná budova v Spišskej už straší takmer 30 rokov!
Zdroj: Dnes24.sk

Stavba, ktorá sa nedostala do svojej finálnej podoby. Pred takmer tridsiatimi rokmi pozemky, kde dnes stojí už len chátrajúca budova, vlastnil štát a jeho zámerom bolo postaviť najväčší mäsokombinát na Spiši. Po revolúcii a páde režimu sa však plány nikdy nenaplnili a budova zostala bez využitia.

Dobrou správou bolo, že spoločnosť, ktorá v súčasnosti vlastní tento pozemok chcela na mieste postaviť prvé ekosídlisko na Slovensku. Ako sa vyjadril zástupca firmy na minuloročnom zasadnutí mestského zastupiteľstva, pôvodným plánom bolo v tejto lokalite vybudovať ešte pred niekoľkými rokmi priemyselný park. V dôsledku krízy však tento plán padol. Podľa jeho slov plochu o výmere 6 hektárov chceli využiť na výstavbu prvého ekosídliska na Slovensku, kde by sa nachádzalo asi tristo malometrážnych bytov. S výstavbou sa malo začať už minulý rok.

Či tieto oznámené plány stále platia a na pozemku, kde už niekoľko rokov stojí nevyužitá budova vyrastie nové sídlisko, sme sa chceli spýtať aj samotného majiteľa. S konateľom spoločnosti sa nám však do uzávierky spojiť nepodarilo, preto sme sa informovali aj na Mestskom úrade v Spišskej Novej Vsi.

„Územné rozhodnutie, alebo im podobné stavebné rozhodnutia v ostatnom období Stavebný úrad pre tento pozemok nevydal,“ uviedol pre spravodajský portál Spišská 24 vedúci oddelenia územného plánovania a stavebného poriadku Teodor Štubňa. Ako vyzerala budova kedysi a ako vyzerá dnes si môžete pozrieť v našej galérii.

Môže vás zaujímať:

FOTO: Vysloviť spoločné Áno je v nich zážitok. 4 najkrajšie svadobné miesta v Spišskej a okolí

Zábery, ktoré by bola škoda nevidieť: Zaspomínajte si, ako to kedysi vyzeralo v najznámejšom hoteli Spišskej

Budova nedostavaného mäsokombinátu stojí na okraji mesta už takmer 30 rokov
5
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM