Rôzne

Veľká investícia v Slovenskom raji: V Podlesku zrekonštruovali ubytovacie zariadenia

Prípravy na letnú sezónu sú v plnom prúde aj v Národnom parku Slovenský raj. Okrem výmeny drevených stupačiek sa pustili do rekonštrukcie ubytovacích zariadení. Investícia sa vyšplhala do výšky 55 000 eur.

Ilustračný obrázok k článku Veľká investícia v Slovenskom raji: V Podlesku zrekonštruovali ubytovacie zariadenia
Zdroj: TASR

Podlesok v Národnom parku Slovenský raj je druhou najnavštevovanejšou lokalitou na Slovensku po Vysokých Tatrách. Podľa starostky obce Hrabušice Jany Skokanovej sa musia v ňom starať aj o ubytovacie služby.

Rekordná návštevnosť

Vlani tu zaznamenali vysokú návštevnosť, až 80 000 prenoco­vaní.„Okrem toho, že sa musíme starať o technické zariadenia priamo v národnom parku, snažíme sa rozvíjať a zdokonaľovať aj ubytovacie služby," uviedla Skokanová.

Doplnila, že vďaka katastrálnemu územiu, bohatému na rokliny a tiesňavy, vlani počas sezóny v obci a Podlesku zaznamenali vysokú návštevnosť. „Minulý rok k nám prišli turisti z viac ako 20 krajín sveta, medzi najnetradičnejšie patrili návštevníci z Kuvajtu, Pakistanu či Izraela," informovala starostka Hrabušíc.

Ako doplnila nie je príjemné, ak sa ľudia sťažujú na ubytovanie a poskytnuté služby. „Chceme, aby turista, ktorý sem príde, trávil príjemný čas aj po turistike," povedala Skokanová. Preto obec Hrabušice začala s rekonštrukciou ubytovacích zariadení. Ich obnova vyšla na 55 000 eur.

K dispozícii 15 chát

Turisti môžu po novom využiť 15 chát. V rámci autokempingu je plocha na 600 stanov. Z Podleska majú blízko do viacerých roklín. Len 50 metrov je vstup do prvej rokliny Suchá Belá a 700 metrov do Prielomu Hornádu. Tri kilometre lesom a chodníkom popri vode a za 30 minút sa ocitnú turisti pri ďalšej rokline Piecky a za 40 minút pri rokline Veľký Sokol.

V správe obce Hrabušice je päť roklín, niekoľko kilometrov turistických chodníkov a cyklistické chodníky. V rokline Suchá Belá počas uplynulého týždňa opravili aj technické zariadenia, ako sú stúpačky, rebríky či prechodné mostíky. Do jarnej úpravy obec investovala takmer 4000 eur.

Môže vás zaujímať:

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM