JAB Rôzne

V Spišskej ľudia vyhrnú rukávy a postarajú sa o novinky: Hmyzí hotel aj posedenie zo starých pneumatík!

Skrášlia Spišskú Novú Ves a navyše ešte sa aj postarajú o zaujímavé novinky. V našom meste vyjdú do ulíc desiatky dobrovoľníkov. Postarajú sa aj o stavbu Hmyzieho hotela či posedenie zo starých pneumatík.

Ilustračný obrázok k článku V Spišskej ľudia vyhrnú rukávy a postarajú sa o novinky: Hmyzí hotel aj posedenie zo starých pneumatík!
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská Nová Ves sa totiž aj tento rok zapojí do celoslovenskej akcie Naše mesto. Do ulíc vyjde opäť niekoľko desiatok dobrovoľníkov, aby skrášlilo naše prostredie.

Desať aktivít

Do najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku sa aj tento rok zapoja firemní zamestnanci, dobrovoľníci zo samosprávy, neziskového sektora aj širokej verejnosti, aby pomohli skrášliť, vyčistiť a zlepšiť mesto, v ktorom žijú. Výnimkou nie je ani Spišská Nová Ves, ktorá sa do projektu Naše mesto zapojí už po šiesty raz.

Niekoľko desiatok dobrovoľníkov vyjde do ulíc nášho mesta 10 a 11.júna. Spišská Nová Ves sa do projektu zapojí desiatimi aktivitami. Dobrovoľníci nebudú pomáhať iba priamo v meste ale aj v jeho okolí.

V susedných Harichovciach prihlásení dobrovoľní očistia a namaľujú pôvodné i nové lavičky cez potok. V Slovenskom raji sa budú zbierať odpadky, čistiť chodníky či vodné toky. V útulku Šťastný psík dobrovoľníci budú môcť pomôcť s úpravou areálu a maľovaním kotercov.

Hmyzí hotel a nie iba to

V Spišskej Novej Vsi pomôžu so skrášlením letného kúpaliska, kde sa bude maľovať vstupná brána, na ZáZeMí bude prebiehať stavba Hmyzieho hotela, oprava hlinených štruktúr, opravy detského ihriska či komunitnej záhrady. A na Základnej škole Ing. O. Kožucha vyrastie posedenie zo starých pneumatík.

Podrobnejšie informácie o každej aktivite nájdete TU. Prihlásiť sa ešte môžete do 30.mája.

Môže vás zaujímať:

Originálne výrobky, bohatý program a všetko v lone krásnej prírody: Už ste zažili Spišské handmade trhy?

Do nášho mesta sa chystajú nádherné kúsky: V Spišskej budeme obdivovať vzácne autá

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM