JAB Rôzne

V nemocnici zrekonštruovali gynekologicko-pôrodnícky pavilón: Pozrite, čo všetko sa zmenilo...

Okrem nového špičkového CT prístroja sa môžu krompašskí pacienti a hlavne pacientky tešiť aj na zmodernizovaný pavilón, kde sa nachádza gynekológia a pôrodnica. Nastávajúce mamičky budú mať k dispozícii nové izby vymaľované na oranžovo. Oranžová totiž pôsobí na mamičky a ich ratolesti pozitívne.

Ilustračný obrázok k článku V nemocnici zrekonštruovali gynekologicko-pôrodnícky pavilón: Pozrite, čo všetko sa zmenilo...
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informovala hovorkyňa Marta Csergeová nemocnica Krompachy otvorila zmodernizovaný pavilón gynekologicko – pôrodníckych odborov. Rekonštrukcia pavilónu, ako aj zrekonštruované CT pracovisko stálo približne 300 tisíc eur. „Celková hodnota renovácie pavilónu aj vďaka daru od Maltézskych rytierov je asi 20 tisíc eur, čím pacientky získali vyšší komfort pri poskytovaní zdravotnej starostlivosti,“ povedal konateľ nemocnice Miroslav Kraus.

Nové vyšetrovacie lôžko

Kompletne zrekonštruované bolo celé prízemie pavilónu. „Pacientky a zamestnanci ambulancie sa tak môžu tešiť nielen z krajších a príjemnejších priestorov, ale tiež z nového vyšetrovacieho lôžka,“ prezradil Kraus. Ako ďalej vymenoval priestory ambulancie boli zväčšené, aby sa zabezpečil lepší hygienický štandard, bola vymenená dlažba, dvere do miestnosti sestry a lekára boli vymenené za nové a širšie, aby bol možný prevoz ležiacej pacientky.

Obnovili sa sociálne zariadenia pre pacientky pri vchode do ambulancie. Kompletnou rekonštrukciou prešla tiež čakáreň, šatňa pre pacientky a miestnosť sestry. Celé prízemie je vymaľované na bielo. „Rozhodli sme sa pre tento krok z dôvodu zvýšenia komfortu pre pacientky, ako aj pre zlepšenie pracovných podmienok zdravotníckeho personálu,“ doplnil konateľ nemocnice s tým, že ambulancia zaisťuje okrem štandardných vyšetrení aj príjem pacientok k hospitalizácii na Gynekologicko- pôrodnícke oddelenie a aj konziliárne či kontrolné vyšetrenia.

Izby oranžové operačné sály žlté

Pôrodnícke oddelenie sa nachádza sa na prvom poschodí. Izby sú vymaľované na oranžovo. Podľa odborníkov oranžová farba pôsobí na mamičky a ich ratolesti veľmi pozitívne a sviežo. „Novozriadená bola miestnosť pre rodinu po pôrode, kde bol zabudovaný nový sprchovací kút, vymenili sa kachličky, zakúpil sa celkom nový nábytok. Ďalší sprchovací kút bol zabudovaný do miestnosti na prvú dobu pôrodnú takzvanú vzdycháreň,“vy­menoval.

Postieľky pre novorodencov, pôrodné lôžko a pôrodnú stoličku prevzala Nemocnica Krompachy od Maltézskych rytierov ako dar. „Gynekologické oddelenie, ktoré sa spolu s operačnými sálami nachádza na druhom poschodí pavilónu G, bolo vymaľované žltou farbou, vybudovala sa nadštandardná jednolôžková izba s novým sprchovacím kútom a vymenené boli vchodové dvere na gynekologickú operačnú sálu,“ uzavrel Kraus.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM