JAB Rôzne

V koncertnej sále Reduty sa bolo na čo pozerať: Trendové účesy aj výjavy ako z hororu

Koncertná sála Reduty sa na chvíľu zmenila na módny salón. Už po 22-krát sa tam totiž konala súťaž v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike.

Ilustračný obrázok k článku V koncertnej sále Reduty sa bolo na čo pozerať: Trendové účesy aj výjavy ako z hororu
36
Galéria

Šesťdesiatka budúcich kaderníčok a kozmetičiek z celého východného Slovenska predviedla uplynulý piatok v koncertnej sieni Reduty v Spišskej Novej Vsi svoje umenie. Konal sa tu totižto už 22.ročník súťaže v účesovej tvorbe a dekoratívnej kozmetike.

Ako povedal pre náš portál riaditeľ Strednej odbornej školy v Spišskej Novej Vsi Vasil Kolesár, táto súťaž má dlhoročnú tradíciu a zúčastňujú sa jej študenti škôl Košického samosprávneho kraja, ale aj školy z Popradu a Kežmarku.

„Cieľom súťaže je zmerať si sily a zručnosť medzi jednotlivými študentami a zároveň sa prezentovať pred budúcimi zamestnávateľmi. Mnoho absolventov našej školy má vo svojom odbore veľký úspech. Spomeniem, že máme napríklad majstra Slovenska, majstra Českej republiky či dokonca majstra Európy. Dokonca aj v porote sme mali v piatok našich dvoch veľmi úspešných absolventov,“ prezradil nám riaditeľ školy.

Na práce jednotlivých študentov dohliadala už spomínaná odborná porota. Svoju premiéru v nej absolvovala známa kaderníčka zo Spišskej Novej vsi a absolventka odbornej školy Miroslava Kulová. Zaujímali nás, ako ona vníma potenciál dnešných študentov aj to, čo všetko hodnotí porota.

„Ja som kaderníčkou už deväť rokov a z pohľadu porotcu sa mi zdá, že my ako študentky sme boli snaživejšie a brali sme takúto príležitosť ako možnosť ukázať sa, nie ako povinnosť. Nájdu sa však aj dnes dievčatá, ktoré majú potenciál a vidno, že sa na túto súťaž poctivo pripravovali," zhodnotila jedna z porotkýň s tým, že okrem celkového dojmu sa porota zameriava aj na čistotu účesu, čistotu prevedenia či výber modelky.

Súťažiace sa museli popasovať aj z rôznymi témami. Budúce kaderníčky pripravovali účesy na denné nosenie, stužkovú slávnosť či prestížny ples Spišiakov. Na kozmetičky čakali témy ako Šípková Ruženka, Barbie či téma navodzujúca zimomriavky – Halloween.

OBRAZOM zo Spišskej: Koncertná sieň Reduty sa zmenila na salón krásy aj hrôzy
36
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM