JAB Rôzne

Známa kaderníčka zo Spišskej to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú novoveské nevesty

Letné obdobie to nie je len čas oddychu a dovoleniek, ale často aj príležitosť prežiť svoj veľký deň a spečatiť vzájomnú lásku sobášom. Kaderníčka zo Spišskej nám prezradila, čo je tento rok trendy a aj to, aké požiadavky majú novoveské nevesty.

Ilustračný obrázok k článku Známa kaderníčka zo Spišskej to prezradila: Pozrite, aké požiadavky majú novoveské nevesty
Zdroj: Dnes24.sk

Mirka Kulová zo Spišskej Novej Vsi túžila byť kaderníčkou podľa jej slov už od útleho detstva. Najskôr ostrihala pár svojich bábik, potom manikúrovými nožničkami svoju mamku. „Na ten účes určite nikdy nezabudnem ani ja a ani moja mama,“ zasmiala sa teraz už profesionálna kaderníčka.

Účesy ladia so šatami

Za svoju šesťročnú prax učesala, ostrihala či upravila už tisícky žien. My sme však boli zvedaví, ako je to s nevestami. Aký účes je trendy tento rok? „Nevesty preferujú ležérne a voľné účesy. Aj keď sú síce veľmi pekné, pre nevesty sú bohužiaľ nepraktické. Nie je možné, aby takýto účes vydržal v pôvodnom stave niekoľko hodín,“ vysvetľuje odborníčka s tým, že vždy sa snaží neveste poradiť a presvedčiť ju, aby účes bol stabilnejší, keďže má vydržať niekoľko hodín.

Podľa jej slov tento rok sú v kurze drdoly – vyčesané vlasy, alebo hladké drdoly. Ako nám vysvetlila, sú to v podstate tiež vyčesané vlasy, ale nahladko. „V dnešnej dobe sú nevesty veľmi trendy a svadby chcú mať tip-top. Svoj účes prispôsobujú šatám, alebo celkovému štýlu svadby,“ povedala Mirka.

V poslednej dobe sú moderné aj vence z umelých či živých kvetov vo vlasoch. Nevesty vence využívajú namiesto závoja. Bývajú novoveské nevesty tvrdohlavé, alebo si nechajú poradiť? „Väčšinou už majú nejakú predstavu o účese. U tých čo predstavu nemajú, ma zaujíma najmä čo nechcú, aby som vedela čo im môžem navrhnúť,“hovorí kaderníčka.

V jednoduchosti je krása

Ako však prezradila, niekedy sa stretne aj s tvrdohlavou nevestou, ktorá chce účes, ktorý sa jej vôbec nehodí a nie ani trendy. V takom prípade sa snaží neveste vyhovieť tak, že ho upraví a prispôsobí k jej šatám, aby boli spokojné obe strany. S farbou vlasov podľa kaderníčky nevesty veľmi neexperimentujú. „Top je všetko čo je prírodné, takže aj prirodzená farba vlasov,“ doplnila.

Ako si spomenula, stalo sa jej, že nevesta mala v čiernych vlasoch dosť výrazné zelené pramene. „Je to však len výnimka. V mnohých prípadoch sa stáva, že neveste robím oveľa jednoduchší účes, ako jej družičkám či kamarátkam. V jednoduchosti je krása,“ uzavrela Mirka.

Čítajte tiež:

Foto: súkromný archív MK

Nevesty zo Spišskej a okolia chcú vyzerať trendy... veď pozrite! FOTO
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM