Rôzne

Titul starosta Slovenska 2016 ide do Spišského Hrhova: Toto je reakcia hlavy obce!

Starosta Spišského Hrhova získal prvé miesto v známej súťaži. Môže sa tak radovať z titulu Starosta Slovenska 2016. Ako sám hovorí, zažil veľké prekvapenie.

Ilustračný obrázok k článku Titul starosta Slovenska 2016 ide do Spišského Hrhova: Toto je reakcia hlavy obce!
Zdroj: Dnes24.sk

Najkrajšie mesto Slovenska či najkrajšia obec za rok 2016 boli kategórie, za ktoré mohla verejnosť hlasovať sedem mesiacov v súťaži na internetovom portáli Slovakregion. S výrazným náskokom si nakoniec v hlasovaní o najkrajšie mesto prvenstvo vybojovalo práve naše mesto. Nezaostávali však ani susedné Smižany, ktoré v konkurencii takmer 3000 obcí získali titul Najkrajšia obec Slovenska.

Bodoval starosta Spišského Hrhova

Okrem toho však verejnosť mohla hlasovať aj v súťaži Primátor/starosta Slovenska 2016. A zaujímavé je, že aj do tretice dokázal zabojovať práve Spiš a to v prípade hlasovania o starostoch. Titul Starosta roka 2016 totiž získal Vladimír Ledecký zo Spišského Hrhova, ktorý zastáva túto funkciu už osemnásť rokov. Spišský Hrhov sa tak znova dostal do povedomia Slovenska.

Obec, ktorá dokázala zdvojnásobiť v priebehu pár rokov počet obyvateľov, je známa nie iba každoročným zaujímavým festivalom, kde miestni vyrábajú nadrozmerné výrobky, ale je taktiež držiteľom niekoľkých ocenení.Naposledy to bola cena na európskej úrovni za mimoriadne dosiahnuté výsledky vo viacerých oblastiach obnovy dediny a zároveň aj cena za spolužitie všetkých skupín obyvateľov v obci.

Veľmi prekvapený

Oslovili sme aj samotného víťaza ankety s otázkou, čo hovorí na takéto ocenenie. „Bol som veľmi prekvapený. Pri mojich povinnostiach som ani nezaregistroval, že súťaž skončila. Výsledky som sa dozvedel vlastne od známych,“ povedal pre náš portál. „Samozrejme, veľmi ma to teší, no zároveň je to oveľa väčšia zodpovednosť do budúcna. Čím viac ľudí ma pozná, tým majú väčšie očakávania a ja som len človek a zázraky robiť neviem,“ vyjadril sa starosta Spišského Hrhova.

Vladimír Ledecký nám zároveň prezradil, že obec má v pláne v najbližšom čase vybudovať tréningové školiace stredisko sociálneho podnikania pre hostí z iných slovenských obcí. Pripravujú sa priestory pre obecnú pálenicu a dedina pripravila takmer 500 stavebných pozemkov. A tak v obci s 1600 obyvateľmi, kde majú vlastné kúpalisko či profesionálne fitko, pribudne podľa odhadu starostu do budúcna ešte ďalšia tisícka Hrhovčanov.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM