Rôzne

Spišskonovoveská zoo chystá novinku: Most ponad jazero! FOTO

V zoo v Spišskej Novej Vsi si vyhŕňajú rukávy na zaujímavej novinke.Návštevníci sa budú môcť tešiť na most ponad jazero.Pozrite si, ako má vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku Spišskonovoveská zoo chystá novinku: Most ponad jazero! FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Po novom domove pre najstarších obyvateľov zoologickej záhrady v Spišskej Novej Vsi medveďov Maťa a Dášu sa môžu jej návštevníci tešiť v nasledujúcej sezóne na ďalšiu novinku.

Most spojí oba brehy

Hoci zoologická záhrada zatvorila svoje brány 23.októbra (okrem pavilónu Aquaterra, ktorý je otvorený celoročne) v jej areáli prebiehajú v súčasnosti zaujímavé zmeny.

Ako nám povedala riaditeľka zoo Jana Dzuriková, v súčasnosti sa uskutočňuje realizácia stavby nového mosta ponad jazero. Nový most spojí oba brehy jazera a časť zoo s pavilónom Aquaterra. „Realizácia tohto projektu umožní to, že od budúceho roku bude pavilón Aquaterra súčasťou zoo ako jeden celok,“ doplnila.

Z bezprostrednej blízkosti

Podľa slov riaditeľky, na jednej polovici bude vytvorený ostrov lemurov a druhá časť bude slúžiť vodnému vtáctvu na hniezdenie. „Návštevníci budú mať možnosť ostrovom prechádzať a pozorovať zvieratá z bezprostrednej blízkosti,“ ozrejmila Dzuriková.

Celková investícia vyjde na okolo 60 000 eur a bude podľa riaditeľky financovaná z troch zdrojov. Na nové premostenie okrem vlastných zdrojov zoo prispeli aj Krajská organizácia cestovného ruchu v Košiciach a mesto Spišská Nová Ves. „Most ponad jazero by mal byť hotový do konca roka 2016. Jeho slávnostné otvorenie plánujeme na 1. mája 2017,“ uzavrela riaditeľka.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

V zoo v Spišskej sa chystá novinka: Takto má vyzerať most ponad jazero
6
Galéria
Zdroj: ZOO SNV
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM