JAB Rôzne Rôzne

Na vlastné oči ho uvidíte až v apríli, na fotkách už teraz: Medveďom Maťovi a Dáši vybudovali v zoo nový domov

Hoci zoologická záhrada v Spišskej Novej Vsi je od konca októbra pre verejnosť zatvorená, návštevníkov počas zimných mesiacov vystriedal čulý pracovný ruch. Výsledok však stojí zato. Pozrite si, ako vyzerá nový domov pre medvede.

Ilustračný obrázok k článku Na vlastné oči ho uvidíte až v apríli, na fotkách už teraz: Medveďom Maťovi a Dáši vybudovali v zoo nový domov
Zdroj: Dnes24.sk

Medvede Maťo a Dáša majú takmer po štvrťstoročí nový domov. Dlhoroční obyvatelia zoo v Spišskej Novej Vsi si tak môžu vychutnávať nové a väčšie priestory. S výstavbou nového výbehu začala zoologická záhrada ešte v septembri 2015 a práce boli dokončené už v polovičke v decembra. Vzhľadom na dobré počasie podľa slov riaditeľky spišskonovoveskej zoo Jany Dzurikovej ešte v starom roku stihli dokončiť aj chodníky.

„Medvede boli po celý čas výstavby v pôvodnom chovnom zariadení, na ktoré nadväzuje nový výbeh. Stavba vyšla na 48 000 eur a bola hradená s finančných prostriedkov zoologickej záhrady,“ ozrejmila Dzuriková.

Nový výbeh pre medvede môžu vidieť návštevníci od 20. apríla. Práve vtedy zoologická záhrada opäť otvorí svoje brány. „V tomto roku plánujeme zriadiť ešte pre našich návštevníkov sociálne zariadenie pre ťažko zdravotne postihnutých s priestorom na prebaľovanie detí,“ prezradila riaditeľka zoo plány na tento rok.

Okrem toho sa podľa jej slov bude tento rok opravovať aj výbeh pre lemurov a do zoologickej záhrady by mali pribudnúť aj nové zvieratká. „Plánujeme doviezť veľmi vzácne jašterice „Dvojjazyčníka haitského,“ uzavrela riaditeľka spišskonovoves­kej zoo.

Nový výbeh pre medvede, ako aj ten pôvodný či samotnú výstavbu si môžete pozrieť v našej galérii.

Môže vás zaujímať:

Výstavba nového výbehu pre medvede v Spišskej
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM