JAB Rôzne

Riaditeľka s kolegami dostala nápad, grafiťák ho zrealizoval: Namakaná novinka v našej zoo!

Riaditeľka zoologickej záhrady s kolegami dostala naozaj zaujímavý nápad a ten sa aj podarilo zrealizovať. Novoveská zoo okrem prívlastku najmenšia či najmladšia je zároveň aj jedinou na celom Slovensku, v ktorej si môžete zahrať spoločenskú hru Človeče nehnevaj sa! a to v 3D verzii.

Ilustračný obrázok k článku Riaditeľka s kolegami dostala nápad, grafiťák ho zrealizoval: Namakaná novinka v našej zoo!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nám prezradila riaditeľka novoveskej zoo Jana Dzuriková, namaľovať hádam najznámejšiu spoločenskú hru na Slovensku do priestoru zoologickej záhrady bol spoločný nápad jej a jej kolegov. „Premýšľali sme nad hrou, ktorú by si mohli deti zahrať počas krúžkov, ktoré v zoo robíme. Najskôr to mal byť šach, ale nakoniec sme sa zhodli na tejto hre, ktorú pozná asi každý,“ povedala.

Na namaľovanie sa podľa jej slov podujal známy grafiťák a organizátor akcie grafity Spiš Ľuboš Bukovinský známy aj pod menom Krea, ktorý túto hru nakreslil na jeho návrh v 3D. „Maľovalo sa na niekoľko etáp, pretože farba musela uschnúť,“ ozrejmila riaditeľka zoo s tým, že celkový čas maľovania bol približne 18 až 19 hodín.

Zaujímavosťou tejto hry na rozdiel od tej stolovej je, že figúrky sú živé, čiže väčšinou sú to deti, alebo rodiny, ktoré ju hrajú. Hru môže hrať 12 detí a kocka je o čosi väčšia, ako tá čo poznáme. „Kocka, však nebude voľne bude k dispozícii. Návštevníci, ktorí si budú chcieť túto hru zahrať, si ju môžu vypýtať v pokladni zoo," uzavrela Dzuriková.

Pozrite si to v obrazoch: Zoo v Spišskej má namakanú novinku!
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM