JAB Správy

Personálne zmeny v nemocnici: Toto sú mená nových primárov chirurgie, anesteziológie a urológie

Od 1.júna nastali v nemocnici zmeny na postoch primárov. Posily prišli z popradskej nemocnice aj z Martina. Poznáme ich mená.

Ilustračný obrázok k článku Personálne zmeny v nemocnici: Toto sú mená nových primárov chirurgie, anesteziológie a urológie
Zdroj: TASR

Novým námestníkom pre zdravotnú starostlivosť a súčasne primárom oddelenia anestéziológie a intenzívnej medicíny vo Všeobecnej nemocnici s poliklinikou Levoča, ktorá je členom skupiny AGEL je od 1.júna 2015 Peter Makara. Významné zmeny sa však udiali aj na chirurgickom a urologickom oddelení.

Posila z popradskej nemocnice

Tridsaťtriročný doktor Peter Makara sa narodil vo Svidníku. Lekársku fakultu absolvoval na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach. Po skončení postgraduálneho štúdia nastúpil do nemocnice v Poprade na OAIM oddelenie. „Ďakujem vedeniu nemocnice za ponuku, dôveru a budem sa snažiť plniť svoje úlohy na tomto poste a pomáhať napĺňať víziu rozvoja nemocnice,“ uviedol nový námestník pre zdravotnú starostlivosť a primár OAIM Všeobecnej nemocnice s poliklinikou Levoča s tým, že nadobudnuté odborné zručnosti a vedomosti bude využívať v prospech pacientov a nemocnice.

V každej nemocnici má OAIM výnimočné postavenie. Je akýmsi srdcom nemocnice, spájajúcim a slúžiacim všetkým klinickým oddeleniam. „Intenzívna medicína je pre všetky nemocničné oddelenia zázemím pre zvládanie náhlych, život ohrozujúcich stavov. Táto integrujúca pozícia oddelenia je istou zárukou, že nový námestník bude zvládať svoje úlohy, nakoľko ako primár OAIM bude mať primeraný prehľad o chode nemocnice,“ povedal riaditeľ nemocnice Miroslav Jaška s tým, že je veľmi rád, že doktor Makara prijal jeho ponuku na post námestníka pre zdravotnú starostlivosť a zároveň primára OAIM, ktorý do Levoče prišiel, ako atestovaný lekár z OAIM v Poprade.

Zmeny na ďalších oddeleniach

Ďalšou významnou zmenou došlo na chirurgickom oddelení, kde sa novým primárom tohto oddelenia stal Jaroslav Marčišin, ktorý pracoval doposiaľ v popradskej nemocnici, ako námestník riaditeľa a atestovaný lekár na chirurgickom oddelení. Do jeho tímu pribudli aj ďalší dvaja atestovaní lekári, špecialisti na laparoskopické brušné operácie lekár Edward Huľo a Ľubomír Strelka. Obaja doposiaľ pracovali v Univerzitnej nemocnici v Martine.

Poslednou novinkou je, že na Urologické oddelenie pribudol ďalší dvojatestovaný lekár so špecializáciou v odbore chirurgia a urológia Peter Šimo, ktorý prišiel z popradskej nemocnice. „Novým kolegom prajeme naplnenie ich očakávaní v našej nemocnici a veľa spokojných pacientov,“ uzavrel riaditeľ nemocnice.

Čítajte tiež:

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM