Rôzne

Skromná, pracovitá a príjemná: Takýto úspech zožala sestrička zo Spišskej!

Skromná, pracovitá a príjemná. A v neposlednom rade žena, ktorá tvrdí, že jej povolanie musíte mať v srdci. Zdravotná sestra a prezidentka Regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek zo Spišskej Novej Vsi Petra Oláhová získala prestížne ocenenie.

Ilustračný obrázok k článku Skromná, pracovitá a príjemná: Takýto úspech zožala sestrička zo Spišskej!
Zdroj: Dnes24.sk

Stretnutie s prezidentom

Spišskonovoveská sestrička Petra Oláhová z ambulancie všeobecného lekára pre dospelých Jozefa Vanča si prevzala prestížne ocenenie – Biele srdce. V utorok 26.5 sa spolu s ostatnými ocenenými zúčastnila stretnutia s prezidentom Andrejom Kiskom. Skromná, príjemná a vždy dobre naladená sestrička začala svoju profesionálnu cestu sestry u doktora Gabriela Tótha.

„Veľa ma naučil," vraví a oceňuje to, že aj po rokoch má s bývalým zamestnávateľom korektný a priateľský vzťah, nedávno spoločne absolvovali spoločný kongres lekárov a sestier v Žiline. Po materskej dovolenke začala pracovať s doktorom Jozefom Vančom, s ktorým tvoria jeden tím už takmer 16 rokov. „Je to môj vzor, je pre mňa osobnosťou, hnacím motorom, mám ho skutočne ľudsky rada a nesmierne si ho vážim,“ odhaľuje sestrička svoj vzťah k nadriadenému.

Publikuje aj prednáša

Petra Oláhová úspešne ukončila štúdium na Vysokej škole zdravotníctva a sociálnej práce Sv. Alžbety a na základe získaných vedomostí a pod vplyvom osobností zo Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek začala profesionálne rozvíjať aj svoju publikačnú a prednášateľskú činnosť. Dnes prednáša na každej vzdelávacej akcii, ktorú s kolegyňami organizuje.

Stala sa suverénkou a venuje sa témam, ktoré by sa dali v ambulanciách všeobecného praktického lekára označiť ako „najpálčivejšie“, ako napríklad posledne téma očkovania. Všetko samozrejme s podporou a dôverou svojho šéfa. Už druhé volebné obdobie je prezidentkou Regionálnej komory sestier a pôrodných asistentiek v Spišskej Novej Vsi.

Povolanie v srdci

Práca s ľuďmi ju podľa jej slov baví, hoci nie je ľahká. „Kto má povolanie sestry v srdci, toho chuť vykonávať túto profesiu nikdy neopustí, je to tam proste zakódované,“ prezradila s tým, že aj jej plány do budúcna sú v podstate bežné . „Chcem byť dobrou mamou, manželkou, dcérou. Chcem byť dobrou sestrou, chcem pomáhať pacientom, chcem sa učiť od kolegýň a učiť ich, ak mám čo. Mám to šťastie, že si svoje plány jednoducho môžem plniť. S ľuďmi okolo mňa to proste ide,“ tvrdí sestrička.

Kolegyňa zo Sekcia ambulantných sestier a pôrodných asistentiek, v ktorej je Petra navyše podpredsedníčkou si myslí, že ocenenie jej právom patrí. „Patrí k tým najlepším ľuďom v mojom živote. Je viac ako kamarátka. Partner, na ktorého sa dá stopercentne spoľahnúť, človek s ktorým sa dá dokonale spolupracovať, harmonicky, s dôverou. Kamoška, s ktorou je veselo, profíčka, ktorá vie, o čom prednáša a píše,“ zdôverila sa s presvedčením, že Biele srdce – brošnička, je viac, než len šperk. Na šatách Petry Oláhovej je na tom správnom mieste.

Čítajte tiež:

Ocenená zdravotná sestra zo Spišskej u prezidenta Slovenskej republiky
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM