JAB Rôzne

Maturity gymnazistov v Spišskej? Študenti sa priznali, nespoliehame sa iba na vedomosti. Aha, čo máme so sebou!

Vedomosti a trocha šťastia by mali byť základom úspechu zvládnutia maturitnej skúšky. Niektorí maturanti na oranžovom gymnáziu v Spišskej Novej Vsi sa však radšej poistili. Priznali sa nám, čo si nezabudli doniesť z domu so sebou.

Ilustračný obrázok k článku Maturity gymnazistov v Spišskej? Študenti sa priznali, nespoliehame sa iba na vedomosti. Aha, čo máme so sebou!
Zdroj: Dnes24.sk

Maturitné skúšky začali v pondelok na väčšine škôl aj v Spišskej Novej Vsi. My sme sa boli v prvý deň pozrieť aj na jednom z gymnázií na Školskej, aby sme vyspovedali niektorých maturantov. Zaujímalo nás však aj či okrem prípravy a svojich vedomostí si zobrali zo sebou na skúšku dospelosti aj niečo pre šťastie. A veru, viacerí sa nespoliehali iba na to, čo dokázali procesom učenia dostať do hláv, všakovaké talizmany nechýbali u viacerých.

„Bude to znieť možno hlúpo, ale ako talizman mám gumičku do vlasov, ktorú mám na ruke. Väčšinou nosím rozpustené vlasy a keď rátam, tak si na tú chvíľu vlasy zopnem. Takže ju mám stále so sebou a nosí mi šťastie,“ priznala maturantka Alžbeta s tým, že okrem toho, že sa učila, trošku šťastia si poistila aj bundou, ktorú si požičala od sestry.

Aj maturantka Simona priznala, že okrem prípravy počas akademického týždňa i počas celých štyroch rokov si pre istotu ešte pripla aj stužku, ktorá jej, ako dúfala, prinesie aj trochu šťastia. Zelené stužky si pripli viacerí študenti počas ich veľkého dňa. Štvrták Adam však v dobrej nálade prezradil, že on si ako talizman nezobral nič okrem rúk, ktoré budú ako verí šťastné a vyberie si otázku, ktorá mu sadne.

„Ja som si zobrala náramok, ktorý som dostala už dávnejšie od sestry a zistila som, že mi prináša šťastie, tak som si ho zobrala aj v dnešný deň. Či funguje zistím podľa známky,“ povedala Alexandra. Náušnice či prívesok pre šťastie priznali aj ďalšie maturantky s tým, že to sú veci, ktoré nosia bežne a v tento veľký deň si dávali pozor, aby ich doma určite nezabudli.

Aké veci prinášajú maturantom šťastie si môžete pozrieť v našej fotogalérii.

Môže vás zaujímať:

Brazílčan zavítal do Spišskej a niečo ho poriadne prekvapilo: Najväčší šok po príchode do mesta!

FOTO: Zoznámte sa s finalistkami Miss Spiša. 9 krásavíc nášho regiónu, ktoré zabojujú o titul

Maturity na oranžovom gymnáziu sa neobišli ani bez talizmanov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM