Šport

Majstrovstiev Slovenska vo volejbale sa zúčastnili aj naše juniorky: Takto sa rozlúčili s tohtoročnou sezónou

Majstrovstvá SR odohrali aj spišskonovoveské juniorky. Spišiačkam sa tentoraz medaila neušla. Majstrovstvá Slovenska však čakajú ešte aj na kadetky a staršie žiačky.

Ilustračný obrázok k článku Majstrovstiev  Slovenska vo volejbale sa zúčastnili aj naše juniorky: Takto sa rozlúčili s tohtoročnou sezónou
Zdroj: Dnes24.sk

Ako nás informoval tajomník volejbalového klubu Igor Murko trénerská dvojica Zdenek Hauer-Ladislav Ďuriško nominovala na M-SR junioriek do Levíc 13 hráčok. V Leviciach sa podľa jeho slov v dvoch halách odohralo spolu 20 zápasov, pričom každé zo zúčastnených družstiev odohralo spolu 5 zápasov.

Spišiačky v piatok v prvom zápase podľahli juniorkám COP Nitra 0:3, aby poobede vyhrali nad Brusnom 3:1. V sobotu podľahli naše hráčky ŠŠK Bilíkova Bratislava 1:3 a poobede aj domácim Leviciam 1:3, čím sa ocitli v hre o 7. miesto.

„Vo svojom poslednom zápase na majstrovstvách odohrali Spišiačky zápas o končené umiestnenie opäť s Brusnom. Tentoraz však ťahali za kratší koniec a po prehre 1:3 obsadili celkové 8. miesto, čo je o 1 priečku nižšie ako vlani,“ priblížil Murko.

Juniorky teda skončili tohtoročné účinkovanie na volejbalovej scéne a pre spišskonovoveské hráčky Bibiána Urbanová, Natália Bodáková, Kamila Zaťková a Adriána Dulíková to bol zároveň posledný zápas v ich kariére v kategórii junioriek.

„V družstve junioriek som mal 13 dievčat rôzneho veku – od starších žiačok cez kadetky až po 4 vyššie menované juniorky. Takáto veková i výkonnostná rôznorodosť sa ukázala v našom družstve skôr ako nevýhoda, pretože nefungovala hra, ako by mala. Dal som príležitosť zahrať si všetkým dievčatám, pričom väčšina z nich sa predstaví na M-SR kadetiek v Žiline a 3 hráčky aj na domácich M-SR starších žiačok, ktoré sa budú konať v Spišskej Novej Vsi,“ povedal Zdenek Hauer, tréner junioriek VK SNV.

Konečné poradie M – SR junioriek v súťažnom ročníku 2014 – 2015 :

  • 1. VK Slávia UK Bratislava – Majster SR
  • 2. COP Nitra
  • 3. ŠŠK Bilíkova Bratislava
  • 4. ŠKM Liptovský Hrádok
  • 5. VK CELE GROUP Stropkov
  • 6. Palas VK Levice
  • 7. VK Kúpele Brusno
  • 8. VK Spišská Nová Ves

Čítajte tiež:

Foto: Igor Murko

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM