Iné športy

Extraligové volejbalistky dobojovali,ale... Aj napriek prehre sa im podarilo prepísať klubovú históriu!

Volejbalistky dosiahli historický klubový úspech. Nad ich sily bola iba Slávia EU Bratislava, ktorej doma podľahli. Osemsto fanúšikov prišlo podporiť naše volejbalistky na posledný finálový zápas.

Ilustračný obrázok k článku Extraligové volejbalistky dobojovali,ale... Aj napriek prehre sa im podarilo prepísať klubovú históriu!
Zdroj: Dnes24.sk

Posledný extraligový zápas žien sa odohral doma pred plným hľadiskom. Naše volejbalistky prišlo podporiť osemsto fanúšikov. Podľa slov tajomníka volejbalového klubu Igora Murka, v hľadisku sedel aj prezident SVF Ľubor Halanda a primátor mesta Spišská Nová Ves Ján Volný, ktorí na vyhodnotení odovzdávali medaile, poháre a diplomy.

Domáci účastníci verili, že Spišiačky dokážu Sláviu doma poraziť a vynútia si piaty zápas. „Toto sa však nestalo a tak Slávistky zopakovali svoj triumf po Slovenskom pohári aj v extralige,“ povedal Igor Murko s tým, že aj napriek prehre Spišiačky zaznamenali veľký úspech a prepisujú klubovú históriu, pretože v doterajších v 7. ročníkoch nikdy nedosiahli na medailu.

O výsledku druhého i tretieho finálového duelu musel v oboch prípadoch rozhodnúť piaty skrátený set a podobný scenár sa dal očakávať na Spiši aj v sobotu. Domáce volejbalistky v úvode nastúpili odhodlané zvíťaziť, vyrovnať stav série a vynútiť si rozhodujúci súboj v Bratislave. Nakoniec sa však rozhodlo priamo v Spišskej. Po stave setov 25:22, 25:21,25:23,25:17 a 15:9, tak titul získala Slávia. Naše extraligové volejbalistky obsadili druhú priečku a získali po siedmych rokoch striebro.

VK Spišská Nová Ves – VK Slávia EU Bratislava 2:3

Konečný stav série: 1:3

Čítajte tiež:

Foto: František Kafka

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM