JAB Rôzne

Ľudia len krútia hlavami, zúfalý je aj načelník mestskej polície... A to všetko kvôli hubám!

Tak takúto situáciu si budú ešte dlho pamätať. Ľudia zo Spišskej Novej Vsi nad tým len krútia hlavami a zúfalý je aj náčelník mestskej polície. A to všetko kvôli hubám...

Ilustračný obrázok k článku Ľudia len krútia hlavami, zúfalý je aj načelník mestskej polície... A to všetko kvôli hubám!
Zdroj: Dnes24.sk

Tropické teploty síce toto leto priali prázdninujúcim a dovolenkárom, no hubári nadšení nie sú. Z lesov sa vracajú s prázdnymi košíkmi. Všetci dúfajú, že sezónu zachráni jeseň. Nad touto situáciou krútia hlavami aj obyvatelia Spišskej Novej Vsi.

Vianočná kapustnica bez hríbov by sa mnohým ani nerátala, no táto sezóna hubárom veľmi nepraje. Oproti minulému roku keď si nosili hubári plné koše či dokonca hríby rástli priamo v areáli nemocnice či v mestskom parku uprostred námestia tento rok podľa nich nerastú ani na osvedčených miestach.

Patrik zo Spišskej má tiež miesta, kde podľa jeho slov vždy nájde huby, no tento rok je to ale bieda. „Našiel som tak maximálne tri kuriatka a to som prešiel dosť veľa, jednoducho nie sú,“ povedal hubár s tým, že za zlú sezónu môže nedostatok dažďa. Ako hovorí, keď huby na jeho osvedčených miestach nenájde do pol hodiny, tak ich nenájde nikde.

Aj náčelník mestskej polície v Spišskej Novej Vsi Michal Komara je vášnivým hubárom a ako nám prezradil, na huby chodí od svojich pätnástich rokov. „Tohtoročná hubárska sezóna je zatiaľ katastrofálna. Zažil som aj v minulosti také roky, ale vždy to zachránila jeseň,“ povedal s nádejou, že ak zaprší tak v septembri, alebo v októbri by to mohlo vypuknúť.

„Zvyčajne zbieram kuriatka, kozáky, ale i rýdziky, ktoré dávam do sladkokyslého nálevu. Hríby sušíme aj na vianočnú hubovú polievku, na ktorú sa moje deti veľmi tešia. Len dúfam, že bude čo zbierať,“ uzavrel náčelník mestskej polície a dlhoročný hubár.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM