JAB Rôzne

Patrik (25) v lese zažil prekvapenie: Na huby síce vyrazil neskoro, toľkoto ich však našiel!

Hubári na Spiši si prídu na svoje. Hubárska sezóna sa rozbehla vo veľkom. Ďalší hubár sa nám pochválil, čo všetko našiel. Vieme aj kde!

Ilustračný obrázok k článku Patrik (25) v lese zažil prekvapenie: Na huby síce vyrazil neskoro, toľkoto ich však našiel!
Zdroj: Dnes24.sk

Len vo štvrtok sme vám ukázali huby Jozefa (43) zo Spišskej Novej Vsi, ktorý má svoje osvedčené miesto na zber chutných plodov zeme. Dokonca nám aj prezradil lokalitu, kde našiel už i 660 hríbov.

Ďalší hubár Patrik (25) sa však tešil taktiež. Ten sa na huby vybral opačným smerom a skôr to poňal, ako prechádzku, keďže išiel o pol desiatej – čo je dosť nezvyčajný čas pre hubárov. „Bol som na Košiarnom briežku, lebo je to blízko Spišskej. Išiel som síce neskoro, lebo som bol v práci dlho do noci a potreboval som sa vyspať , no aj tak som našiel okolo stovky,“ povedal Paťo.

V štyroch košíkoch doniesol dubáky, modráky, kuriatka, rýdziky a suchohríby. „Zbieram všetko jedlé aj bedle u nás v rodine všetci hríby zbožňujú. Vlani ich bolo podstatne menej teraz to bude dobrá sezóna keď som ich našiel toľko,“ potešil sa. Podľa slov Patrika určite to nebolo posledný krát, keďže treba niečo nasušiť aj do vianočnej kapustnice. Hríby najčastejšie teda suší a samozrejme nesmie chýbať polievka, či praženička.

Foto: Patrik Novotný

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM