JAB Rôzne

Kozmetička Mirka, len pre uši Novovešťaniek: 5 základných chýb, ktoré mnohé robíte pri líčení

Vyštudovaná kozmetička Mirka zo Spišskej Novej Vsi má množstvo skúseností s líčením žien či dievčat nielen z nášho mesta. Nechajte si poradiť a zistite, čo pri líčení nerobíte správne.

Ilustračný obrázok k článku Kozmetička Mirka, len pre uši Novovešťaniek: 5 základných chýb, ktoré mnohé robíte pri líčení
Zdroj: Dnes24.sk

Novovešťanka Miroslava Tarbajová sa líčeniu venuje už siedmy rok. Jej práca je zároveň aj jej koníčkom a dá sa povedať aj vysnívaným povolaním. Zaujímalo nás akých najčastejších chýb sa dopúšťanú ženy a dievčatá pri svojom líčení. Milé dámy prečítajte si užitočné rady od profesionálky.

5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťate pri líčení.

Odtieň make–upu

Voľba vhodného odtieňu make-upu je jednou z vecí, ktorú dámy zvyknú podceňovať. „Chyba takmer všetkých žien je, že pri kúpe make-upu si skúšajú odtieň na ruku. Na ruke však máme iný pigment ako na pleti,“ vysvetľuje Mirka.

Ako odporučila najideálnejšie je vypýtať si vzorku make-upu domov a skúšať ho na hrane sánky či líc.

S čiernou linkou opatrne

„Niektoré dámy veľmi radi používajú čiernu linku a ceruzku. Však s aplikáciou do vnútornej línii oka by som bola opatrná. V prípade, že žena má malé oči vnútorná linka oko opticky zužuje,“ upozorňuje odborníčka.

Doplnila, že aj dámy vo vyššom veku by sa mali linke či ceruzke radšej vyhnúť, keďže ich pokožka v tomto okolí už nie je taká pružná ako kedysi, čím si zbytočne zvýrazňujú vrásky.

Obočie dotvára celkový dojem

Zle upravené, alebo pre istotu vôbec neupravené obočie je ďalšou chybou, ktorej sa ženy podľa odborníčky dopúšťajú. Obočie častokrát vytrhane neodborne do tenka sa ženy snažia maskovať nevhodne zvoleným odtieňom na obočie.

„Farba obočia by mala byť o odtieň svetlejšia ako vlasy,“ odporúča Mirka s tým, že obočie je jedným z najdôležitejších faktorov na tvári, ktorí si ľudia hneď všimnú. „Žena môže byť akokoľvek dokonale nalíčená, ale keď nemá pekné obočie kazí to celkový dojem.“

Technika nanášania líčenky a jej odtieň

Líčenka respektíve líčka sa majú používať na zvýraznenie tónu pleti a samozrejme aj na korekciu. „Pri zlom nanesení či nesprávne zvolenom odtieni pôsobí žena veľmi umelo a neprirodzene,“ dodáva Mirka a radí.

Líčka nanášame v úrovni horného okraju uší smerom ku krídlam nosa, ale nie ďalej ako do stredu oka a nie nižšie, ako pod úrovňou uší. Svetlejšie typy pleti by mali používať ružové či marhuľové odtiene a tmavšie typy pleti hnedé či bronzové odtiene

Správna voľba

Mirka zároveň pripomína, načo dámy zabúdajú. Ženy by mali rozlišovať na akú príležitosť sa líčia. A rozhodne na deň nepoužívať očné odtiene tmavších farieb. Cez deň stačí svetlý pastelový tieň, jemná linka a maskara.

„Večer naopak si môžeme dovoliť pritvrdiť. Prípustné sú tmavšie odtiene s perleťou doladené podľa potreby nalepením umelých rias,“ uzatvára odborníčka zo Spišskej.

Môže vás zaujímať:

Foto: Mirka Tarbajová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM