JAB Rôzne

Kaderníčka z nášho mesta otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú ženy v Spišskej

Menšie aj väčšie chyby, ktoré nám môžu spôsobiť nemalé poškodenie našich vlasov. Určite sa s tým stretávate denno-denne. Pozrite sa, či robíte všetko správne.

Ilustračný obrázok k článku Kaderníčka z nášho mesta otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú ženy v Spišskej
Zdroj: Dnes24.sk

Vlasy sú korunou krásy každej ženy. Akých chýb sa pri ich úprave najčastejšie dopúšťajú Novovešťanky sme sa spýtali odborníčky a tá zároveň aj poskytla rady, ako na to správe. Daniela Semanová je kaderníčkou už 18 rokov a rukami jej prešlo nemálo „hláv“. Toto je päť najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú ženy v Spišskej Novej Vsi zároveň s radami, ako na to správne:

1.Nezabúdať na balzam

Veľa žien má v dnešnej dobe chemicky ošetrené vlasy. To znamená, že má ich zafarbené, melírované či trvalú. Pri takýchto vlasoch je veľmi dôležité používať na vlasy balzam. Chemicky ošetrené vlasy sú po umytí zbité v kope a po vyfúkaní pôsobia skôr sucho. Keď požije žena trošku balzamu na vlasy, ktorý jemne vmasíruje do pokožky a vlasov ľahšie sa bude ďalej s vlasmi pracovať a balzam im dodá prirodzený lesk.

2.Nesprávna voľba prípravkov na vlasy

Pri správnej starostlivosti o vlasy sú veľmi dôležité aj vlasové prípravky, ktoré používate. Pri úprave vlasov ženy používajú rôzne laky na vlasy, vosky či tužidlá. Veľa žien robí chybu, že používa najsilnejšie prípravky v domienke, že im bude účes lepšie držať. Čím viacej silného laku či tužidla žena použije, tým viac sa vlasy poškodzujú. Vlas tvrdne a láme.

3.Nepravidelné strihanie

Zanedbaním strihania si môžeme spôsobiť rozštiepenie končekov. Každá žena by mala kaderníčku navštíviť minimálne raz za 5 – 6 týždňov. Jednak je to dôležité aj pre udržanie si strihu, ktorý žena má a pri farbených vlasoch je to tiež taká ideálna doba na ošetrenie a úpravu vlasov.

4. Pozor pri fénovaní

Pri fénovaní a používaní horúcej žehličky treba byť opatrný a venovať im vysokú pozornosť. Vlasy sa dokážu ľahko spáliť. Pri fénovaní treba radšej používať menej horúci vzduch, čo pri dnešných fénoch nie je problém. Pred samotným žehlením je veľmi dôležité použiť ochranný sprej či krém na vlasy. Žehlička má od 150 do 250 stupňov, takže vlasy sa tým dosť poškodzujú. Ochranný prípravok vlas zafixuje a vlasy ostanú lesklé a rovné.

5.Striedanie šampónov

Nie je veľmi dobre používať ten istý šampón aj niekoľko rokov. Z mojej praxe odporúčam všetkým ženám mať doma dva. Jeden čo je vhodný na ich vlasy a jeden úplne obyčajný, napríklad žihľavový. Šampón by sa mal striedal. Po dvoch umytiach šampónom, na ktorý sme zvyknutý, by sme mali použiť raz napríklad ten žihľavový.

A ešte dve zaujímavé rady od dlhoročnej odborníčky:

  • Prirodzene kučeravé vlasy a trvalú nikdy nečešeme. Rozčesať si môžeme vlasy len po umytí.
  • Na svetlé či šedivé vlasy by sme mali používať priesvitný šampón. Farebné šampóny môžu spôsobiť zafarbenie vlasov.

Môže vás zaujímať:

Foto: Daniela Semanová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM