JAB Rôzne

FOTO a VIDEO: Do Spišskej zavítali vozidlá, aké len tak bežne nestretnete

Spestrením Dní mesta bol aj zraz veteránov. Takmer stovka historických automobilov a motoriek ovládla na chvíľu ulice Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku FOTO a VIDEO: Do Spišskej zavítali vozidlá, aké len tak bežne nestretnete
Zdroj: Dnes24.sk

Dni mesta, ktoré sa konali v posledný augustový víkend zaplnili ulice Spišskej ľuďmi, ktorí obdivovali prácu takmer stovky remeselníkov. Keďže sa celé podujatie nieslo v štýle 60. a 70. rokov, nechýbal ani program ladený do tohoto obdobia ako aj lampiónový sprievod typický pre roky šesťdesiate.

Čítajte tiež: Ľuďom sa naskytol úchvatný pohľad: Spišskou šiel lampiónový sprievod, VIDEO

V sobotu popoludní spestril dvojdňovú akciu bezpochyby aj zraz historických vozidiel s názvom Šuňava 2016. Ako povedal predseda Spišského veterán klubu Henrich Horváth, ide o 11.ročník v poradí s účastníkmi aj zo zahraničia ako sú Nemecko, Česko či Maďarsko.

V uliciach Spišskej ste tak mohli obdivovať presne 87 historických automobilov a motocyklov, na ktorých prišlo 180 účastníkov zrazu. Atmosféru rokov šesťdesiatych dotváral aj autokoncert skupiny Funny Fellows – old time band.

Čítajte tiež: Vo Ferčekovciach uvarili jedlá od výmyslu sveta: Džuraví hľeb aj krevetový guľáš!

Súčasťou zrazu bolo aj vyhodnotenie najkrajšieho automobilu a najkrajšej motorky. Podľa rozhodnutia poroty zvíťazil majiteľ auta, ktoré zaručene poznáte ako policajné vozidlo z filmov, kde si hlavnú úlohu zahral Louis de Funès. Najkrajším motocyklom sa stala Jawa 175 z roku 1938.

Aké štvornohé tátoše zavítali do nášho mesta si môžete pozrieť v našich galériách.

V OBRAZOCH: Ulice Spišskej spestrili historické autá aj motorky
23
Galéria
Veterány opäť zavítali do nášho mesta
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM