JAB Rôzne

Ľuďom sa naskytol úchvatný pohľad: Spišskou šiel lampiónový sprievod, VIDEO

Posledný augustový víkend bolo v Spišskej Novej Vsi veselo. Dni mesta sa tento rok niesli v duchu 60. a 70. rokoch 20. storočia. Pozrite si zábery.

Ilustračný obrázok k článku Ľuďom sa naskytol úchvatný pohľad: Spišskou šiel lampiónový sprievod, VIDEO
Zdroj: Dnes24.sk

K záveru leta už tradične patria v Spišskej Novej Vsi Dni mesta. Tento rok sa niesol program dvojdňovej akcie v duchu 60. a 70. rokoch minulého storočia. A nechýbal ani lampiónový sprievod.

Lampiónový sprievod

Na deti čakalo množstvo aktivít a divadielok. Dospelých určite potešil aj program, v ktorom si mohli vychutnať napríklad koncert Paľa Hammela, The Backwards či revivalovú skupina Abborn v Abba show. Divadlo teatrálnej skratky pod vedením Petra Karpinského zasa návštevníkov Dní mesta prenieslo do obdobia budovania socializmu a úsmevné príhody, z tohto obdobia, mali u divákov veľký úspech.

Čítajte tiež: September v Spišskej a okolí: TOP 10 akcií, na ktorých by ste nemali chýbať

Piatkový večer si užili všetci v lampiónovom sprievode, ktorý prechádzal mestom. Staršia generácia si zaspomínala na časy, keď lampiónový sprievod bol podobne ako ten prvomájový povinný. A to v podvečer 9. mája či 7. novembra, kedy sa slávilo výročie VOSR. Mladší mali zase nezabudnuteľný zážitok.

Spokojní návštevníci

Počas dvoch dní atmosféru dopĺňali aj rôzne postavy na chodúľoch. Stretnúť ste mohli najvyšších remeselníkov či postavy s obrími rukami. V rámci 21. ročníka Trhu ľudových remesiel si návštevníci aj domáci mohli vychutnať viac ako stovku remeselníkov. Nechýbali ani ukážky spracovania ľanu, výroby šindľov či tradičné kováčskeho remeslo.

Čítajte tiež: Miesto, kde neveríte svojim očiam: Manželia zo Spišskej stvorili impozantné diela

Ani návštevníci tohtoročných Dní mesta neskrývali svoje nadšenie. „Veľmi sa mi tu páči. Som tu prvýkrát, keďže som tu na návšteve u známych, ale po tejto skúsenosti sem určite prídem aj budúci rok,“ neskrývala spokojnosť pani Edita. „Skvelá akcia, super atmosféra, užili sme si s deťmi množstvo aktivít a najviac u nich zabodoval ten lampiónový sprievod. O ničom inom doma nehovoria,“ povedala s úsmevom mamička Lenka.

Aj pán Jozef si myslí, že táto akcia má niečo do seba. „Postretávam veľa známych, zaspomíname, zabavíme sa. V meste vládne taká pokojnejšia atmosféra, nie ako počas Spišských trhov. Predsa len, niekedy sa žilo pomalšie,“ zaspomínal. Vychutnať atmosféru Dní mesta aj lampiónového sprievodu si môžete v našich galériách.

FOTOREPORTÁŽ: Čo všetko zaznamenal náš objektív na Dňoch mesta
47
Galéria
Spomienka na časy minulé: Cez Spišskú prechádzal lampiónový sprievod
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM