JAB Kultúra

Zúčastníte sa na nich i vy? TOP akcie najbližších dní v našom meste a okolí

Zamierite na ne aj vy? Ponúkame vám súhrn našich tipov na atraktívne akcie tohto týždňa v našom meste a okolí.

Ilustračný obrázok k článku Zúčastníte sa na nich i vy? TOP akcie najbližších dní v našom meste a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

Spišská paleta

do 3. augusta 2018, Spišské osvetové stredisko

Výstavu diel neprofesionálnych výtvarníkov, členov ART klubu, ktorá predstavuje prierez ich tvorbou, pričom sú to najnovšie formy ich výtvarného prejavu alebo sú to diela staršie, ktoré verejnosť ešte nemala možnosť vidieť si môžete pozrieť už len pár dní. Maliari sa prezentujú originalitou rôznych pohľadov na svet a svojským maliarskym rukopisom. Návštevníci tu môžu vidieť okrem zobrazenia obľúbených prírodných scenérií regiónu Spiša aj abstraktné maľby. Zbierku spestruje aj rezbárska tvorba s drevenými plastikami.

Letná čitáreň Infomúzejky

1. augusta 2018 o 8:00, Múzeum Spiša

Každú stredu počas letných prázdnin si na nádvorí múzea môžu čitatelia prečítať knihy a periodiká dostupné v múzeu. Chýbať nebude citrónovo-mätové osvieženie a letný kvíz, ktorého najúspešnejší riešiteľ bude odmenený.

Letný Bažant Kinematograf / Otcova volga

1. augusta 2018 o 21:00, pred Redutou

Eva je kostýmová výtvarníčka, pôžitkárka a manželka šarmantného Ludvíka, ktorý však veľmi nečakane a bez rozlúčenia umrie. Tak nečakane, že jej nestačí povedať, že okrem ich spoločnej dcéry Terezy mal ešte rovnako starého nemanželského syna. To aspoň naznačuje starostlivo ukrytá a náhodne objavená detská kresba. Eva je rozhodnutá nečakané odhalenie veľkoryso ignorovať, ale Tereza, ktorej sa rozpadáva vlastný život, sa k prízraku nevlastného brata upne. Spoločne s matkou sa vydávajú Ludvíkovým veteránom volga GAZ 21 po stopách jeho bývalých mileniek a priateľov, aby o tajomstve zistili viac…

Letný Bažant Kinematograf / Backstage

2. augusta 2018 o 21:00, pred Redutou

„Ži svoj život!“ Týmto heslom sa riadi mladý zaľúbený pár spod Tatier. Mary a Buddy spoločne so svojou tanečnou skupinou West Coast Crew snívajú o lepšej budúcnosti a bohatstve. Pri tanečnom súboji si ich všimne uznávaný producent a pozve ich na kasting do tanečnej súťaže, ktorá by im mohla otvoriť dvere do sveta šoubiznisu. V túžbe splniť si svoj sen o úspechu a bohatstve však čelia tvrdým skúškam a tie preveria ich charaktery i vzájomné vzťahy.

Ženy online

3. augusta 2018 o 16:00, Galéria umelcov Spiša

Projekt je zameraný na podporu kreativity znevýhodnených skupín žien prostredníctvom realizácie tradičných a netradičných výtvarných techník. Cieľom je motivovať ženy ku kreatívnym voľno-časovým aktivitám, obohatiť ich kultúrny život a získať nové skúsenosti a zručnosti v oblasti výtvarného umenia. Tentokrát vyskúšajú farbenie za použitia princípov tradičného východného spôsobu batikovania a súčasnej farby na textil (tašky, podušky či šály…).

Letný Bažant Kinematograf / Prezident Blaník

3. augusta 2018 o 21:00, pred Redutou

Hlavný hrdina Tonda Blaník ohlásil prezidentskú kandidatúru, v kampani sľúbil maslo a lithium do každej rodiny, alebo korupciu dostupnú pre všetkých a zohnal aj sto tisíc podpisov. Kandidatúru na Hrad však nakoniec nepodal, keď sa jeho asistentovi Žižalovi nepodarilo včas doručiť podpisové hárky na ministerstvo vnútra. Ale i tak Tonda Blaník pokračuje v snahe zachrániť českú zem a ukázať jej obyvateľom ako sa mať lepšie.

Medzinárodné majstrovstvá Slovenska

4. augusta 2018 od 11:00, cestná komunikácia na Lipovej ulici

V sobotu odštartujú v Spišskej Medzinárodné majstrovstvá Slovenska v slalome na kolieskových korčuliach (Inline Alpin). Účasť na uvedených majstrovstvách prisľúbili pretekári so svojimi sprievodnými tímami z Českej republiky, Poľska, Srbska, Ukrajiny, Lotyšska a všetci aktívni pretekári zo Slovenska. Účasť prisľúbila aj jedna z najlepších svetových pretekárok Gabriela Kudělásková z Českej republiky, ktorá skončila na 3. mieste vo svetovom pohári za rok 2017.

Súhradnice

4. augusta 2018 od 13:00, Spišský hrad

Zaujímavé podujatie si môžete vychutnať v sobotu na Spišskom hrade. Festival začne dobovým sprievodom zo Spišského Podhradia a popoludní si v priestoroch Spišského hradu prídu na svoje všetky vekové kategórie. Nebudú chýbať profesionálne šermiarske súboje, rytierske turnaje na koňoch, živé sochy či ochutnávky dobovej kuchyne. Celé podujatie, ktoré bude moderovať Thomas Puskailer, vyvrcholí akrobatickou a nočnou ohňovou šou.

Štafetový beh Spišiakov

4. augusta 2018 o 17:15, Novoveská Huta

Všetci milovníci športu, hlavne behu sa môžu zmerať svoje sily v sobotu v Novoveskej hute, kde sa chystá desiaty ročník štafetového behu. Na štart sa môžu postaviť zmiešané 5-členné družstvá mužov a žien bez vekového obmedzenia z okresov Spišská Nová Ves, Poprad, Kežmarok, Levoča a Gelnica. Bežia sa okruhy na asfalte v dĺžke: 2,2 km – 2,2 km – 2,2 km – 2,2 km – 1 km a v dvoch kategóriách. Prvé tri družstvá v každej kategórii budú odmenené.

Letný Bažant Kinematograf / Čiara

4. augusta 2018 o 21:00, pred Redutou

Adam Krajňák je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. V kruhu svojich najbližších zohráva nenahraditeľnú rolu starostlivého dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisného vodcu, ktorému ani v rozhodujúcich okamihoch nechýba temperament. Pokojné spolužitie dvoch prelínajúcich sa svetov sa však začne otriasať, keď novovybudovaná hranica Schengenského priestoru spôsobí nárast nervozity z nejasnej budúcnosti.

Kultúrne leto

5. augusta 2018 o 16:00, pódium pred Redutou

V rámci Kultúrneho leta si v nedeľu popoludní môžu najmenší pozrieť rozprávku v podaní divadla na predmestí zo Spišskej Novej Vsi – Zabudnutý čert. Po vystúpení pre deti nedeľné popoludnie priamo na námestí spestrí spevácka skupina Šarkanice a ľudová hudba Sendrejovci.

Le Nuove Musiche

5. augusta 2018 o 16:30, Kostol Nepoškvrneného počatia Panny Márie (malý kostol)

Koncert barokovej hudby – Poklady raného baroka si môžete vychutnať v malom kostole v nedeľu popoludní. Účinkujú Hilda Gulyás – soprán, Helga Varga Bach – soprán, Adam Szendrei – barokové husle, Mateusz Kowalski – viola da gamba, Margit Schultheiss – baroková harfa, Pierre Pitzl – baroková gitara a Jakub Mitrík – chitarrone.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM