Miroslav Pomajdík Správy

ZŠ Z. Nejedlého valcuje futbalové turnaje: Žiaci navštívili aj Veľkú Britániu

ZŠ Z. Nejedlého 2 má za sebou viacero celoslovenských futbalových úspechov, no nie len futbal dominoval v mimoškolských aktivitách. Škola zorganizovala týždenný zájazd do Veľkej Británie, kde žiaci spoznávali bežný život v anglických rodinách v ktorých boli ubytovaní.

Ilustračný obrázok k článku ZŠ Z. Nejedlého valcuje futbalové turnaje: Žiaci navštívili aj Veľkú Britániu
Zdroj: Dnes24.sk

Pri svojom spoznávaní tejto krajiny a jej ľudí, navštívili aj známe pamiatky ako Stonehenge, Spinaker Tower, Londýn a Brighton a absolvovali aj plavbu loďkou za asistencie delfínov. Pobyt bol určený aj na precvičenie si anglického jazyka v praxi. „Každý dostal certifikát o absolvovaní vyučovania v anglickej jazykovej škole. Žiaci boli spokojní a tešia sa na to, že si podobný zájazd za niekoľko rokov zopakujú,“ informoval učiteľ na ZŠ Z. Nejedlého 2 Marek Zubaľ.

Mladé futbalové talenty

Mladí futbalisti a futbalistky urobili škole na Slovensku veľké meno. Ako sme už informovali, na finálovom celoslovenskom futbalovom turnaji Coca-Cola Školský pohár bude mať škola ako jediná na Slovensku až dvojnásobné zastúpenie. Do finále sa prebojovalo družstvo chlapcov aj dievčat.

Škola nezostala nič dlžná svojej povesti ani na krajskom kole v malom futbale Jednota cup chlapcov. Tí nastúpili do bojov na turnaji pod vedením Radoslava Sirku. Vo svojej skupine Spišiaci zdolali Košice 5:3, deklasovali Plešivec 18:0 a remizovali s Michalovcami 1:1, čo im prinieslo postup do semifinále. Tam sa stretli s víťazom z druhej skupiny Čaňou, ktorú zdolali 2:1 a postúpili do finále, kde o celkové prvenstvo zabojovali s družstvom Trebišova.

Finále bolo napínavé až do posledných sekúnd. Po riadnom hracom čase sa zápas skončil nerozhodne 2:2. Nasledovali pokutové kopy, ktoré rozhodli o tom, že na Majstrovstvá Slovenska postúpili futbalisti zo ZŠ Z. Nejdelého v Spišskej Novej Vsi, ktorí tak zdolali svojho súpera 3:2.

Po stopách Cyrila a Metoda

Slovensko si nedávno pripomenulo významné 1150. výročie príchodu sv. Cyrila a Metoda na naše územie a práve preto sa rozhodla učiteľka Magdaléna Pakosová zorganizovať exkurziu pre žiakov šiesteho a siedmeho ročníka pod názvom „ Po stopách sv. Cyrila a Metoda“. Žiakov sprevádzal aj kaplán Pavol Garbiar.

„Postupne sme navštívili tri kostolíky ( v Novoveskej Hute, Poprade a Brezovici ), ktoré sú zasvätené sv. Cyrilovi a Metodovi. Najviac ich zaujal kostol v Brezovici , s nádhernými vitrážovými oknami a vyrezávanou sochou Ukrižovaného,“ informovala učiteľka na ZŠ Z. Nejedlého 2 Janka Bobulová. Žiaci sa zúčastnili aj omše, kde jedna zo žiačiek predniesla najstaršiu slovanskú básnickú skladbu – Proglas.

„Získané vedomosti si deti overili formou zábavného testu o sv. Cyrilovi a Metodovi. Najlepšie práce boli ocenené,“ uzavrela Janka Bobulová. Každý žiak dostal pamätnú pohľadnicu ako spomienku na príjemne prežitý deň .

ZŠ Z. Nejedlého 2 v obrazoch
12
Galéria
Jazykový pobyt žiakov 2. stupňa ZŠ Z. Nejedlého 2
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM