JAB Kultúra

Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Spišskej a okolí

Je tu ďalší víkend a je najvyšší čas sa rozhodnúť, ako ho strávite. Prinášame vám prehľad podujatí v Spišskej a okolí, ktoré odporúčame zažiť.

Ilustračný obrázok k článku Zrelaxujte počas voľna: Čo odporúčame zažiť cez víkend v Spišskej a okolí
Zdroj: Dnes24.sk

FERČEKOVSKÝ SMEŤOZBER

13.mája 2017 od 9:30, mestská časť Ferčekovce

Podujatie pre všetkých, ktorým záleží na prostredí, v ktorom žijú a do ktorého sa môže zapojiť celá rodina. V sobotu doobeda v mestskej časti Ferčekovce odštartuje takzvaný ferčekovský smeťozber. Obyvatelia a priatelia tejto mestskej časti sa pokúsia vyčistiť čo najväčšiu časť Ferčekoviec a pripraviť ihrisko na letnú sezónu. Účastníkov čaká za odmenu aj kotlíkový guláš.

BABY ŠÉF

13. mája 2017 o 15:30, kino Mier

Navonok síce pôsobí ako milé bábätko, ale vo svojom vnútri je to skúsený biznismen, posadnutý obchodnými úspechmi. Pracuje pre organizáciu BabyCorp a jeho hlavným poslaním je zistiť, prečo deti prehrávajú na trhu rodičovskej lásky. Animovanú rodinnú komédiu si môžete vychutnať v sobotu v kine Mier.

PÁD

13. mája 2017 o 19:00, kino Mier

Aj milovníci dobrodružstva a fantasy filmov si prídu na svoje v sobotu večer. Hlavná hrdinka Luce je poslaná do internátnej školy kvôli problémov hneď potom, čo je obvinená z podpaľačstva, počas ktorého zomrel mladý chlapec. V škole plnej zvláštnych spolužiakov stretne záhadného Daniela, ktorý s ňou ale nechce mať nič spoločné a až podozrivo sa jej vyhýba. Luce sa snaží zistiť jeho tajomstvo stoj čo stoj.

RODINNÁ CYKLOTÚRA

14. mája 2017 o 14.00, Ferčekovce

Ak ešte nemáte program na nedeľňajšie poobedie, pridajte sa k pelotónu, ktorý odštartuje o 14:00 z ihriska Dunajská v mestskej časti Ferčekovce. Športový klub Ferčekovce pozýva na cyklotúru pre celú rodinu na Košiarny briežok. Pre tých, ktorým bude cyklotúra málo, bude možnosť okúsiť aj lezeckú stenu.

DEŇ MATIEK

14. mája 2017 o 14:30 a 16:30, KD Smižany

Pravidelná slávnostná akadémia žiakov ZŠ Komenského v Smižanoch vtiahne všetkých divákov za poznávaním kultúry celého sveta. Viac ako dvesto detí sa predstaví v programe venovanému dňu matiek. Program s názvom 80 minút si môžete pozrieť popoludní o 14:30 aj o 16: 30 hod v kultúrnom dome v Smižanoch.

GIŇOLOVE STAROSTI

14. mája 2017 o 16:00, podkrovie Matice Slovenskej

Aj pre najmenších Novovešťanov je v nedeľu popoludní pripravené veselé jarmočné divadlo v podaní Bábkového divadla ANIMA v podkroví Matice Slovenskej. Giňol vám ukáže, ako sa nebáť, nemlčať, domáhať sa svojich práv a zachovať si svoju ľudskú dôstojnosť. Po predstavení čaká na deti animačný program.

SNEHULIENKA A SEDEM TRPASLÍKOV

14.mája 2017 o 16:00, Spišské divadlo

Aj herci Spišského divadla si pripravili pre tých najmenších rozprávku na motíve bratov Grimmovcov. Mnoho generácií detí odrástlo na príbehu o krásnej Snehulienke , zlej kráľovnej a siedmich trpaslíkoch. Známu rozprávku so šťastným koncom si môžete pozrieť v nedeľu popoludní.

LEGENDA O MEČI (3D)

14.mája 2017 o 19:00, kino Mier

Uznávaný anglický režisér a scenárista Guy Ritchie prináša svoj originálny pohľad na klasickú legendu o kráľovi Artušovi a čarovnom meči. Keď mladému Artušovi (Ch. Hunnam) zavraždia otca, vlády a anglickej koruny sa ujme jeho strýko (Jude Law). Artuš príde o detstvo i vlastnú identitu, až kým nenarazí na čarovný meč Excalibur. V okamihu, keď ho ako vyvolený vytiahne zo skaly, obráti sa mu život hore nohami.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM