JAB Rôzne

Zoo v Spišskej sa môže pochváliť ďalšími prírastkami: Pozrite si ich na FOTKÁCH

Tento rok bol bohatý na nových členov zoologickej záhrady. Pribudli rôzne druhy zvieratiek. Dokonca aj zákonom chránené.

Ilustračný obrázok k článku Zoo v Spišskej sa môže pochváliť ďalšími prírastkami: Pozrite si ich na FOTKÁCH
Foto: Jana Buvalová

Zoo v Spišskej Novej Vsi mala podľa slov riaditeľky Jany Dzurikovej k 31. decembru 319 zvierat. Tento rok sa počet o čosi zvýšil. Od začiatku roka pribudlo do zoologickej záhrady zatiaľ 42 jedincov. Okrem bielej lamy alpaky, ktorá prekvapila svojimi rozmermi sa tešia aj iným mláďatkám.

„Narodila sa aj lama krotká, kozičky, prasiatka, malá antilopa či daniel,“ vymenovala riaditeľka. „Náš najvzácnejší tohtoročný prírastok sú labute čierne,“ neskrývala radosť. Ako sme sa dozvedeli sú to austrálske labute, ktoré sa v našom biotope nenachádzajú. Hrozí im vyhynutie, preto sú zákonom chránené.

Medzi mimoriadne síce nie tohtoročné prírastky patrí aj malý Gibon. Dvojročný Pepo, alebo Pepina (nezistili ešte presne pohlavie) sa narodil v zoo a patrí k zákonom chráneným živočíchom. „Je to ľudoop a na svete je ich už strašne málo. Sme radi, že u nás sa mu darí,“ vysvetlila riaditeľka novoveskej zoo.

Nové prírastky v zoologickej záhrade v Spišskej
8
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM