JAB Samospráva

Zo Západu sa cez priecestie na aute nedostanete: Prejazd stopli práce, chodci sa onedlho potešia!

Železničné priecestie pri sídlisku robí obyvateľom Spišskej Novej Vsi vrásky na tvári už niekoľko rokov. Momentálne je pre autá uzavreté a robotníci na ňom usilovne pracujú.

Ilustračný obrázok k článku Zo Západu sa cez priecestie na aute nedostanete: Prejazd stopli práce, chodci sa onedlho potešia!
Foto: Jana Buvalová

Problematické a nebezpečné, to sú prirovnania pre železničné priecestie cez, ktoré musia obyvatelia Západu prechádzať zo sídliska smerom do mesta. Ľudia sa predierajú pomedzi autá a keďže tam nie je semafor ani prechod pre chodcov autá chodcov púšťajú len z dobrej vôle. Väčšinou to vypadá tak, že keď sa otvoria závory všetci prechádzajú naraz.

Momentálne je priecestie uzavreté. Pýtali sme sa na radnici mesta čo sa deje a do kedy to takto bude.„Mesto Spišská Nová Ves realizuje od 25. 8. do 7. 9. 2014 na železničnom priecestí stavebné práce, to je zriadenie chodníka pre peších s následným vyznačením priechodu pre chodcov na sídlisko Západ. Cieľom je zvýšenie bezpečnosti chodcov vo vzťahu k automobilovej doprave v danej lokalite,“ informovala Spišskú 24 Edita Sýkorová hovorkyňa mesta.

Táto aktivita sa koná v spolupráci so Správou ciest KSK, ktorá zabezpečuje nové dopravné značenie a so ŽSR Bratislava, OR Košice, ktorý zabezpečili projektovú dokumentáciu a inžiniersku činnosť. Stavebné práce prebiehajú za plnej uzávierky cesty respektíve železničného priecestia pre motorové vozidlá. „Priechod chodcov cez železničné priecestie nie je obmedzený. Termín uzávierky je do 07.09.2014. Snahou mesta a dodávateľa prác je ukončiť stavbu v čo najkratšom termíne,“ doplnila Sýkorová.

Pre vodičov platí, že sa do tejto doby do mesta zo sídliska západ dostanú cez Smižany, alebo po výpadovke v smere na Levoču.

Práce na železničnom priecestí v plnom prúde
15
Galéria
Foto: Jana Buvalová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM