Miroslav Pomajdík Správy

Zo Spišskej vyrazila na bicykloch hviezdna zostava: Barkolová a spol. prejdú až 50 obcí a miest!

Už šiesty ročník cyklistickej akcie Cez Slovensko na bicykli za štyri dni odštartoval tento krát z centra Spišskej Novej Vsi. Akciu organizuje Občianske združenie Parasport24 a jej hlavnou náplňou je pomôcť zdravotne postihnutým ľuďom a sociálne slabším rodinám.

Ilustračný obrázok k článku Zo Spišskej vyrazila na bicykloch hviezdna zostava: Barkolová a spol. prejdú až 50 obcí a miest!
Zdroj: TASR

V pelotóne sa nachádza aj rada známych osobností, zatiaľ najviac zo všetkých ročníkov, či jeden zrakovo postihnutý cyklista a osem tzv. handbikerov. Tento rok budú mať zastúpenie aj všetky slovenské televízie. Celkovo navštívia viac ako 50 miest a obcí, kde pomôžu vopred vybraným ľuďom.„Náš tím cyklistov budú tvoriť okrem športovcov, ako Lucka Rudyová, Peter Štefanides, Marián Ligda, Dušan Pitonák, Martin Joppa, Aleš Rauš a iní aj zástupcovia partnerských médií, ako napríklad Ján Grexa, Ján Mečiar, Marian Lechan, Lucia Forman Habancová, Erika Barkolová, Ivan Jakeš, ktorý sa pridá k tímu neskôr, Jakub Petraník, Katarína Landlová, Zdeno Cíger a mnohí iní,“ vymenúva Miroslav Buľovský z Občianskeho združenia Parasport24.

Počas minulých ročníkov sa pomohlo viacerým ľuďom. Viac ako 25 000 eur si rozdelili desiati hendikepovaní ľudia, dary v hodnote 10 000 eur putovali 60tim jednotlivcom a z ďalšej pomoci sa tešilo desať rodín. Medzi obdarenými boli minulý rok aj jasle v Spišskej Novej Vsi, ktoré dostali nové práčky a tento rok dostal obyvateľ zo Smižian tisíc eurový poukaz na schodolez.

Zo Spišskej budú cyklisti pokračovať cez Spišský Štvrtok do Popradu a z tade zamieria do Štrby, kde sa zastavia u Pavla Hurajta. V utorok pokračujú z Liptovského Hrádku do Liptovského Mikuláša a odtiaľ smer Bešeňová. O deň neskôr pokračujú z Dolného Kubína až do Žiliny a vo štvrtok 13. júna ich čaká cesta cez Považskú Bystricu až do Trenčianskych Teplíc. Cyklisti, ktorých bude v poslednej etape 45, by v rámci charitatívnej akcie mali prekonať trať dlhú 340 kilometrov.

Akcia: Cez Slovensko na bicykli za štyri dni
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM