Rôzne

Zničené lavičky a neporiadok v Madaras parku: Takto to tam vyzerá po víkendoch, FOTO

Stretávanie sa mládeže cez víkendy v rôznych častiach mesta prináša so sebou aj nemalé škody. Príkladom toho je v poslednom období Madaras park.

Ilustračný obrázok k článku Zničené lavičky a neporiadok v Madaras parku: Takto to tam vyzerá po víkendoch, FOTO
12
Galéria

Víkendové stretnutia maloletých a mladistvých sú verejne známe. Kedysi sa takto stretávali na starom trhovisku na sídlisku Východ. Po pravidelných policajných hliadkach sa mládež presunula inde. Tentokrát si vybrali odľahlejšie miesto od centra mesta a podľa slov náčelníka mestskej polície Michala Komaru sa stretávajú v Madaras parku. Ich stretávanie však neostáva bez následkov.

Po minulé roky sa podľa jeho slov mládež v Madaras parku stretávala väčšinou v prvý piatok na začiatku každého školského roka, avšak v tomto roku sa to opakovalo pravidelne.

„V súčinnosti so štátnou políciou sme prijali opatrenia k dodržiavaniu verejného poriadku. Taktiež som poprosil riaditeľov stredných škôl, aby upozornili svojich študentov, že budeme vykonávať kontrolne akcie so zameraním na požívanie alkoholických nápojov. Minulý piatok štyri dvojčelenné hliadky vykonali kontrolu, pričom sme mohli konštatovať, že situácia bola v normále," ozrejmil M. Komara.

Ako však doplnil, aj napriek tomu bude mestská polícia pokračovať v monitorovaní miest, kde sa mládež stretáva. Týka sa to aj detského ihriska na sídlisku Západ či už spomínaného trhoviska.

„Nemáme žiadne námietky k stretávaniu sa, ale nebudeme tolerovať vandalizmus či poškodzovanie majetku mesta pri týchto stretnutiach," uzavrel náčelník polície.

Výsledkom stretávania mladých je podľa slov kompetentných nielen neporiadok či rozbité fľaše v parku, ale mnohokrát si to odnesú aj lavičky pri amfiteátri, ktoré sú majetkom mesta. „V roku 2019 sme doteraz vymenili v Madaras parku 100 dosák. Mesto to stálo približne už 2000 eur, nehovoriac o nákladoch na upratovanie," povedal vedúci oddelenia komunálneho servisu MsÚ SNV Tomáš Hamráček.

Výsledok stretávok mladých ľudí v Madaras parku nájdete aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Stretávanie mládeže neostáva bez následkov...
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM