JAB Rôzne

Známa spišskonovoveská škôlka: Toto sa tam konalo vôbec po prvý raz, FOTO

V materskej škole na sídlisku Západ v Spišskej Novej Vsi sa rozhodli zorganizovať po prvýkrát takúto burzu, sledujte...

Ilustračný obrázok k článku Známa spišskonovoveská škôlka: Toto sa tam konalo vôbec po prvý raz, FOTO
17
Galéria

Doniesť nepotrebné a zobrať si tie, ktoré ich zaujali. Marec je mesiac knihy a preto sa v Materskej škole na Stolárskej ulici v Spišskej rozhodli pani učiteľky, že pripravia pre deti a ich rodičov prvú Burzu kníh. Ako pre Spišskú 24 povedala riaditeľka spomínanej materskej školy Zlata Horváthová, išlo o sprievodnú akciu, ktorá k marcu patrí.

„Celý mesiac je v našej materskej škole téma z rozprávky do rozprávky a kniha moja kamarátka, v rámci ktorej deti tvorili vlastné knižky či absolvovali návštevu knižnice a divadla. Rodičia mohli použité a nepotrebné knihy nosiť počas celého mesiaca do tried. Na burze sa nachádzalo takmer dvesto kníh, ktoré si mohli deti v deň jej konania odniesť,“ priblížila.

Ako doplnila, aj keď cieľom pedagogičiek nebolo za knižky vyberať nejaký poplatok, našli sa rodičia, ktorí chceli dobrovoľne prispieť. „Tešíme sa z toho, keďže chceme postupne dať do poriadku náš školský dvor. Peniažky sa vždy zídu,“ dodala.

Slnečné popoludnie na školskom dvore tak mohli deti stráviť aj výberom kníh, ktoré mali k dispozícii v exteriéroch materskej školy. Zaujímalo nás aj, či podobné akcie budú pokračovať i do budúcna. „Rozmýšľali sme, že si spravíme v priestoroch materskej školy celoročnú knižnicu, kde budú môcť rodičia nosiť aj naďalej knihy, ktoré už nepotrebujú a zároveň knižky, ktoré zaujali ich, alebo ich deti si budú môcť požičať,“ prezradila nám riaditeľka.

Burza kníh sa stretla s pozitívnym ohlasom nielen u detí, ale aj u ich rodičov. „Knižky čítame pravidelne a preto som rada, že je tu aj takáto možnosť. Knižky sme i doniesli, no zároveň si ich aj dosť odnášame,“ prezradila jedna z mamičiek.

„Teším sa, že použité knihy neskončia niekde v koši, ale posunú sa ďalej. Mám rada takéto akcie,“ doplnila ďalšia mamka.

Ako to vyzeralo na Burze kníh v priestoroch materskej školy si môžete pozrieť v priloženej galérii.

Sledujte nás aj na našom Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

V materskej škole na sídlisku Západ bola burza kníh: Ako to na nej vyzeralo?
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM