JAB Rôzne

Zmrzlinári v centre Spišskej sa už činia: Takéto nové príchute ponúkajú!

Sezóna zmrzliny naberá na obrátkach. Aj v centre Spišskej si môžete pochutiť na nejednom kopčeku. Predajcovia nám prezradili, aké nové príchute ponúkajú.

Ilustračný obrázok k článku Zmrzlinári v centre Spišskej sa už činia: Takéto nové príchute ponúkajú!
Zdroj: Dnes24.sk

Medzi najobľúbenejšie chladené pochúťky zaručene patrí zmrzlina. Kopčeky tejto dobroty mnohí vyhľadávajú najmä počas teplých dní, ktoré už naberajú na intenzite. Naše redakcia v jednotlivých prevádzkach v centre Spišskej Novej Vsi zisťovala, aké sú u nich tohtoročné novinky, čo sa zmrzliny týka.

Red velvet aj medová

V cukrárni Špeciál je podľa slov personálu tohtoročnou novinkou príchuť Red velvet. „Je to smotanová zmrzlina s brusnicami,“ bolo nám vysvetlené s tým, že pomerne novou príchuťou je aj multivitamínová zmrzlina s názvom A.C.E Okrem noviniek a klasických príchutí tam nájdete aj pistáciovú, kokosovú či mangovú zmrzlinu. „Tento rok oproti minulým máme v ponuke denne aj viac druhov zmrzlín, konkrétne dvadsať. Počas sezóny chceme po prvýkrát pripraviť aj dia zmzlinu,“ doplnil predavač.

V reštaurácii Sorisso si tento rok môžete podľa slov majiteľa po prvýkrát pochutnať na medovej zmrzline, ktorá sa u nich už stáva tou najvyhľadávanejšou. Každý deň nájdete v ponuke 12 druhov zmrzlín, ako napríklad karamelovú, šmolkovú či ananásovú. Ako doplnil, uvažuje aj o ďalšej tohtoročnej novinke, ktorou by mala byť slaná zmrzlina.

Ruža i čierna láska

Prvýkrát si môžete v Spišskej Novej Vsi pochutnať na zmrzline v Balkánskom bistre. Podľa slov majiteľa zmrzlinárne novinkou u nich sú teda všetky príchute keďže majú otvorené prvý rok. Každý deň je v ponuke 12 druhov zmrzlín ako napríklad jogurt, škorica, punč, vanilka, jahoda či zelené jablko.

V cukrárni Šeherezáda si môžete vybrať každý deň zo 16-tich druhov zmrzlín. Tohtoročnou novinkou v tomto podniku je podľa slov majiteľa horká čokoláda a ruža. Okrem toho si však môžete pochutiť aj napríklad na tvarohovej či pistáciovej zmrzline.

V centre Spišskej nájdete obľúbenú pochúťku aj v Zmrzline Benátky. Denne si tam môžete vybrať z dvanástich druhov príchutí. „Tohtoročnou novinkou je zmrzlina amore nero, teda v preklade čierna láska. Ide o čokoládovú zmrzlinu s príchuťou likéru,“ vysvetlil pre náš portál majiteľ zmrzlinárne. Okrem toho majú v ponuke napríklad aj levanduľu, belgickú čokoládu či piňakoládu.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info zo Spišskej a okolia.

Foto: ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM