Miroslav Pomajdík Krimi

Zlodejská akcia mladíkov? Ukradnutou sekerou ukradli káble a... zapálili ich v lese!

Z krádeže v garáži a drevárni na pozemku miestnej obyvateľky v obci Slovinky boli obvinení dvaja mladíci, ktorí pochádzajú z Krompách a Sloviniek. Mladý Krompašan (19), už bol za podobnú krádež právoplatne odsúdený v novembri 2013.

Ilustračný obrázok k článku Zlodejská akcia mladíkov? Ukradnutou sekerou ukradli káble a... zapálili ich v lese!
Zdroj: Policajný zbor SR

„Krompašan (19) a mladík zo Sloviniek (17), dňa 10. januára tohto roku preskočili oplotenie pozemku v obci Slovinky, cez nedostatočne uzatvorené okno sa dostali do drevárne, odkiaľ odcudzili sekeru. Potom prešli ku garáži, odcudzenou sekerou vypáčili garážové dvere a vnikli do garáže. Z garáže odcudzili tri kotúče elektrických káblov,“ uviedla košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová a doplnila, že v blízkom lese káble zapálili, aby sa zbavili izolácie a získali tak medené vodiče, ktoré vážili 8 kilogramov.

Podľa jej slov, za medené vodiče dostali v zberných surovinách takmer 33 eur, ktoré si následne rozdelili. Majiteľke vznikla celková škoda 160 eur. Obvinený Krompašan bol už za obdobný čin odsúdený v novembri 2013 a plynula mu dvojmesačná podmienka so skúšobnou dobou v trvaní jedného roka.

Polícia mladíkov obvinila z prečinu krádeže a porušovania domovej slobody spáchaných formou spolupáchateľstva a za tieto skutky im hrozí až dvojročné väzenie, mladistvému sa trestná sadzba znižuje na polovicu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM